2024. április 28. vasárnap Valéria

Együttműködési megállapodást kötött a Magosz és a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda

Agro Napló
Cél a magyar agrárszereplők versenyképességének fokozása és az európai uniós pályázatokban való eredményes szereplésük elősegítése – közölte a Magosz az MTI-vel.

A két szervezet együttműködésének elsődleges célja a magyar mezőgazdasági termelők helyzetének javítása az Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) szakértelmének és nemzetközi kapcsolatrendszerének bevonásával, olyan fejlesztési pályázatokon keresztül, amelyek nemzetközi együttműködéseken alapulnak, és más gazdasági szektorok aktív részvételével valósulnak meg – írták a közleményben.

A közös munka során igyekeznek növelni a mezőgazdasági szereplők ismereteit és kompetenciáját az uniós források felhasználásával kapcsolatban; nyomon követik és a magyar gazdák felé kommunikálják az aktuális európai agrárszakmai trendeket és a brüsszeli programok híreit; továbbá igyekeznek elősegíteni az agrárium, valamint a kapcsolódó iparágak szereplői, kutatóintézetek, egyetemek és vállalkozások közötti együttműködést a hatékony pályázás érdekében – értesült a közleményből az Agro Napló.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) Magyarország legnagyobb agrár érdekképviseleti szervezete, amelynek vidéki bázisát több száz helyi gazdakör és 19 vármegyei gazdaköri szövetség alkotja.

Az MFOI-t azzal a céllal hozta létre a magyar kormány, hogy hozzájáruljon a közvetlen kezelésű uniós programokban való magyar részvétel növeléséhez, illetve segítse a magyar és közép-kelet-európai szereplőket a pályázásban – ismertetik a közleményben.

(Forrás: MTI)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!