2024. augusztus 15. csütörtök Mária

MASCUS Hírek (x)

Agro Napló
Üzlet Dubaiban – A Mascus úttörő szerepe a nemzetközi kereskedelemben Kínaiul, japánul és koreai nyelven is elérhető a Mascus A Mascus belépett az Egyesült Államok piacára

 

Üzlet Dubaiban – A Mascus úttörő szerepe a nemzetközi kereskedelemben



Az építőipari naptár legnagyobb eseménye esedékes Dubaiban, és a Mascus, mint nehézgépek és haszonjárművek világszinten piacvezető médiája örömmel jelenti be részvételét



A világszerte elérhető, használt nehézgépekkel és haszonjárművekkel foglalkozó online piactér, a Mascus már várja a közelgő Big 5 PMV expót, ahol új ügyfeleknek mutathatja be a gépeik online kereskedelmével járó előnyöket. A piactér, ami 32 országban 33 nyelven, köztük arabul biztosít kapcsolatot eladók és vevők között, elkötelezett híve a határokon átívelő kereskedelem megkönnyítésének az internet által, melyre úgy tekint, mint a mezőgazdasági gépek és szállító járművek vételéhez és eladásához tökéletes csatornára.



„A Big 5 PMV egy rendkívüli lehetőség nekünk és ügyfeleinknek egyaránt, hiszen megnyitja az utat a komoly hasznot rejtő Közel-Kelet piacaihoz, melyeket az európai piachoz képest kevésbé érintett a gazdasági visszaesés.” – mondta Tomasz Odrobinski, a Mascus marketing- és nemzetközi kapcsolatok igazgatója.

„Ez az esemény tökéletes alkalom meglévő és leendő ügyfeleink számára, hogy kiélvezzék a határok nélküli kereskedelem előnyeit, ami leginkább egy olyan világszerte elérhető, építőipari gépek kereskedelmével foglalkozó platformon lehetséges, mint a mienk.” – tette hozzá.



Kereskedelem a megfelelő partnerrel

A Big 5 expo a Közel-Kelet legnagyobb kiállítása, ahol építőipari, mezőgazdasági gépeket, felszereléseket és járműveket tekinthetnek meg az érdeklődők. Stratégiai helyet foglal el Dubaiban, a térség legnagyobb kereskedelmi központjában, így 2009. november 23-tól 29-ig ez a rendezvény egyedi lehetőségeket biztosít a gép gyártók és kereskedők számára, hogy találkozzanak és üzleteket kössenek.



Ez az esemény kiváló lehetőséget teremt a régió építőiparban érdekelt cégeinek, kereskedőinek és vevőinek arra, hogy nemzetközi terepen bonyolítsák üzleteiket; ugyanakkor tökéletes lehetőség a Mascusnak arra, hogy hangsúlyozza a széles körben elérhető internet azon előnyeit, melyekkel vevők és eladók kapcsolatba léphetnek egymással a világ bármely részén. “Ez egy igazán jelentős esemény mindenkinek, aki érintett ebben az üzletágban, és komoly lehetőséget ad nekünk arra, hogy széles körben ismertté tegyük elképzeléseinket az online kommunikációról és a nemzetközi online kereskedelemről.” – mondta Mr. Ordobinski.



Lehetőség a kapcsolatfelvételre vevőknek és eladóknak



Ez a harmadik alkalom, hogy megrendezésre kerül a Big 5 PMV Expó, és a várakozások szerint nagyobb és sikeresebb lesz, mint valaha. Az új, korszerű kiállító csarnok közvetlen kapcsolatban van a Big 5-val, építésének fő szempontja pedig az lesz, hogy képes legyen befogadni mezőgazdasági nehézgépeket és tehergépjárműveket is.



A Big 5 expó nem csupán az információk kicserélésnek lehetőségét nyújtja a vevőknek és eladóknak, de az online piactérre is kiterjeszti figyelmüket. A Mascus jelenléte a kiállításon egy olyan jelentős tényező, mely összeköti a hagyományos gépértékesítést a 21. század technológiáival; és egy egyedülálló lehetőséget kínál ehhez a világ kereskedőinek.

„Várjuk az alkalmat, hogy bemutathassuk platformunkat és forradalmian új szolgáltatásainkat olyan eladóknak és vevőknek, akik nem ismerik a Mascus nevet; és találkozhassunk meglévő ügyfeleinkkel a világ minden tájáról” – mondta Rickard Petersson.

“A Közép-Keleten az építőipar fellendülőben van, és van bátorságuk új dolgokat kipróbálni. Hisszük, hogy a Mascus szolgáltatásai tökéletesen alkalmasak erre a különleges piacra, és az Internet által lehetővé vált új nemzetközi kereskedelmi szemlélettel együtt a Mascus is egyre tovább juthat.” – tette hozzá.



Kínaiul, japánul és koreai nyelven is elérhető a Mascus





A Mascus, a nehézgépek és járművek világszerte piacvezető médiája három új nyelvvel egészítette ki platformját



Még négy nyelven a Mascus



A Mascus, a nehézgépek és szállítójárművek világszerte piacvezető médiája, az internetes használtgép-piactér és nehézgép-katalógus üzemeltetője négy új nyelven is elérhető. Múlt hónapban a használtgép-piactér az alábbi domainnevekkel bővült: a www.mascus.jp japán, www.mascus.co.kr dél-koreai, www.mascus.cn az egyszerűsített kínai, míg a www.mascus.com.tw hagyományos kínai nyelven várja a látogatókat. „Folyamatosan növekszünk. E pillanatban jelen vagyunk egész Európában, irodáink vannak Dél-Afrikában, Észak-Amerikában és Ausztráliában, a terjeszkedés Ázsia felé tehát természetes volt.” mondta Fredrik Larsson, a Mascus Ügyvezető Igazgatója.

”Ezen ázsiai domainnevek indítása a Mascus Ázsia-projektjének első lépése volt, és folyamatosan keressük a megfelelő partnereket a régióban a jó üzleti kapcsolatok fenntartásához.”- tette hozzá.



Jövőbeni terjeszkedés Ázsiában



„Ázsia a Mascus nemzetközi terjeszkedési stratégiájának kézenfekvő következő lépése volt.” - erősítette meg Anders Nilsson a Mascus ázsiai felelőse, aki szerint a kontinens mérete, illetve földrajzi értelemben vett közelsége Európához, Észak-Amerikához, valamint Ausztráliához és Új-Zélandhoz fontos piacot jelenthet a kereskedőknek.

A Mascus ázsiai terjeszkedési tervei a nemrég elindított arab és török nyelvű portálok alapján is nyilvánvalóak. „Igen, egész Ázsia fontos! A jelenlegi gazdasági helyzetben a Közel-Kelet, Kína, India és más ázsiai országok fontos szereplői lehetnek a világgazdaságnak. Sok gyártó Ázsiából származik, ez pedig komoly szereppel ruházza fel a kontinenst a nehézgép és haszongépjármű piacon.” – érvelt Mr. Nilsson.



A Mascus összesen 33 nyelven



A négy új domain indulása után a Mascus használtgép-piactere immár összesen 33 nyelven érhető el.



"A több nyelv, több domain és több ország több látogatót és vásárlót jelent a piactéren és a katalógusban. A kelet-ázsiai vevőknek így megadatik a lehetőség, hogy a Mascuson saját nyelvükön keressenek gépeket és felszerelést, ez pedig ügyfeleinknek nagy előny.” – mondta Tomasz Odrobinski, Marketing- és nemzetközi kapcsolatok Igazgató.

„Mi a Mascusnál mindig ügyfeleink érdekeit tartjuk szem előtt.” – tette még hozzá.

 

A Mascus belépett az Egyesült Államok piacára



A Mascus, mint nehézgépek és járművek egyedi, tematikus hirdetési portálja folytatja globalizációját



Mascus jelenlét öt kontinensen



2009. november elején a Mascus, mely nehézgépek és járművek egyedi, tematikus hirdetési portálja megállapodást írt alá amerikai irodája megnyitásáról. Az elmúlt 12 hónapban a portál öt kontinensen nyitott új irodákat, többek között a következő országokban: Portugáliában, Szlovákiában, Franciaországban, Dél-Afrikában, Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon, Malajziában, Szingapúrban és Indonéziában.



“Igazán jó éve volt ez a Mascusnak. A világszerte érezhető nehéz gazdasági helyzet ellenére új megállapodásokat tudtunk kötni és az öt kontinens 11 országában nyitottunk új irodát. Multi-lokális koncepciónk bizonyította, hogy helye van minden piacon.” mondta Fredrik Larsson, a Mascus Ügyvezető Igazgatója.



Mascus USA- kiváló lehetőségek



A Mascus új partnere az Egyesült Államokban a CarolinaClassifieds.com. Marc Mandt, a CarolinaClassifieds.com informatikai vezetője és a Mascus USA menedzsere így kommentálta a megállapodást: "Izgatottak vagyunk a Mascussal való együttműködés miatt, nagyon várjuk indulásunkat az Egyesült Államokban. Az amerikai piac kiváló fejlődési lehetőséget jelent mindkét cégnek, a Mascus pedig vitathatatlanul a legjobb megoldást kínálja a nehézgépipar eszközeiben és szolgáltatásaiban érdekelt vevőknek és eladóknak. Biztosak vagyunk benne, hogy a Mascus által biztosított technikai előnyök a legjobb gépkereskedelemmel foglalkozó weboldalt jelentik az amerikai piacnak, mely egyúttal az egyetlen valóban nemzetközi piacteret jelenti az eladók számára.”



Mr. Mandt hisz abban, hogy a használt gépek, berendezések exportja iránti növekvő igény óriási lehetőséget teremt az amerikai eladók, kereskedők számára. “A Mascus globális jelenléte hatalmas előnyt fog jelenteni ezeknek az eladóknak. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiváló lehetőség ez az amerikai ügyfeleknek, hogy eladhassák új és használt járműveiket, targoncáikat, építőipari és mezőgazdasági gépeiket, valamint erdészeti- és földmunkagépeiket mind az Egyesült Államokban mind a nemzetközi piacon. Nincs egyszerűbb módja használt gép eladásának!” - tette hozzá.



A Mascus sikeres nemzetközi koncepciója



Az elmúlt évben a Mascus sikeresen terjeszkedett. A portál jelenleg világszerte 32 országban van jelen, szolgáltatásai 33 nyelven elérhetők.



“Gyakran kérdezik tőlünk, mi a titka, hogy a Mascus koncepciója még ilyen nehéz, kihívásokkal teli gazdasági helyzetben is működik. Erre alapvetően két magyarázat van: globális jelenlétünk valamint kiváló platformunk és szolgáltatásaink.” mondta Tomasz Odrobinski, a Mascus Nemzetközi kapcsolatok Igazgatója.

“Az amerikai iroda megnyitását követően nem állunk meg. Folytatjuk tovább globalizációs, nemzetközi jellegre törekvő terveinket Amerikától Mexikóig és Dél-Amerikáig; Ausztráliától és Új-Zélandtól Indiáig, Kínáig, Dél-Koreáig és Japánig; valamint Európától Észak-Afrikáig és a Közel-Keletig.” összegezte az igazgató.

Izsák Ferenc, Portal Manager, Mascus Hu, +36 20 940 1917, ferenc.izsak@inform.hu

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?