Főzési típus | Felhasználási javaslat |
SALÁTÁNAK
VALÓ BURGONYAFAJTÁK „A” |
Alkalmasak: saláták, hidegkonyhai készítmények, tepsis és rakott burgonya készítéséhez Főbb fajták: Somogyi sárga kifli, Cherie, White Lady stb. |
FŐZNI
VALÓ, NEM SZÉTFŐVŐ BURGONYA (vegyes hasznosítású étkezési burgonya) „B” |
Alkalmas: főzéshez, saláták, raguk készítéséhez Főbb fajták: Kleopátra, Impala, Karlena, Rosara, Solara, Vineta, Desiree, Kondor, Százszorszép, Raja, Santé, Signal, Viktória, Hópehely, Góliát, Asterix stb. |
SÜTNI
VALÓ, ENYHÉN SZÉTFŐVŐ BURGONYA „C” |
Alkalmas: sütéshez, burgonyás tésztákhoz, chips- és hasábburgonya készítéshez, püré-pehely alapanyagnak Főbb fajták: Karlena, Ciklámen, Kánkán, Tomensa, Panda, Agria, Kuroda, Oscar, Lady Rosetta, Ornella, Moréne stb. |
Az Országos Burgonya Terméktanács, az Agrármarketing Centrum és a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum tisztelettel meghívja Önt és kedves ismerőseit a
„a burgonyatermesztés főbb kérdései és a burgonya fajták konyhai felhasználása”
címmel megrendezésre kerülő, kóstolóval egybekötött szimpóziumra.
A rendezvény helye : DE ATC 2-es sz. előadóterme (mint előző évben) és ebédlője
A rendezvény időpontja : 2002. Augusztus 21. szerda
A rendezvény programja :
- 10,00 Köszöntő és megnyitó Dr.Pepó Péter dékán
- 10,15 A burgonya fajták felhasználás szerinti csoportosításának jelentősége
Proksza Péter főtanácsos OMMI
- 10,35 Az idei szaporítások egészségi állapota fajtahivatkozással
Dr.Tas Levente területi igazgató OMMI
- 11,00 A vírusvektor levéltetvek fellépésének előzetes értékelése
Dr.Basky Zsuzsa MTA Növényvédelmi Kutató Intézete
- 11,20 A technológia-fejlesztés legújabb eredményei az ágazatban
Dr.Kruppa József PhD Debrecen - 11,40 A tápanyag mennyiségek hatásának legújabb eredményei
Dr Pocsai Károly PhD Mosonmagyaróvár
Dr.Terbe István SZIE Kertészeti Karok Budapest
- 12,00 A súlyos kárt okozó baktériumok vizsgálatának legújabb eredményei
Dr.Dobránszky Judit DE ATC Kutató Központ Nyíregyháza
- 12,20 Legfontosabb teendők a tárolásra való felkészülésben
Dr.Adamovics Péter alelnök, IKR
- 12,40 A burgonya fogyasztási szokások idei értékelésének eredményei
Dr.Oszoli Ágnes marketing szakértő
13,00 Ebéd az egyetem éttermében
- 17,00 Fajtabemutató és ételkóstoló, kérdőívek kitöltése, majd annak alapján sorsolás az egyetem éttermében
I.díj olajsütő
II.díj konyhai szaggatóeszköz
III.díj hasáb-burgonya daraboló eszköz