2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

A magyar takarmány "Zöld útja" - Sikeres hazai takarmányok a kisgazdaságok számára

Agro Napló
Nagy Jenõ 1992 októbere óta foglalkozik takarmánykeverékek forgalmazásával, Kiépített hálózattal rendelkezik, amelybe 23 saját boltot és 50 társboltot számolhatunk bele. A tavalyi i évben több mint 5000 tonna takarmányt értékesített. 2002 januárjában vette Fel a kapcsolatot a Nagisz Rt-vel, és aktívan közremûködött a Zöld út takarmányozási rendszer kialakításában. Tapasztalatairól kérdeztük:
Új, érdekes feliratú zsákokkal találkoztam az üzleteiben. Bemutatná az olvasónak is?

A takarmány neve „Zöld út”, melyet Nádudvaron állítanak elő Minden állatfaj számára megtalálhatók a különböző takarmányok, ezek a zsákok még nagyon újak, már 3 hónapja forgalmazom az új tápokat és a tapasztalatom az, hogy ebben a termékben valósul meg a takarmány minőségének és árának az összhangja, ami a vevő számára a legfontosabb. Mielőtt forgalmazni kezdtem a „Zöld út" takarmányokat fontos szempontnak tartottam azt is, hogy ez a termék magyar emberek által magyar körülményekhez igazodva magyar gazdának készült.



Nem okoz problémát, hogy új termék?

Az eddigi tapasztalataim alapján várják az újat, várják a. jót, és várják az olcsót is. Tehát van igény rá. Ha a gazdák által etetett takarmány nem szolgáltatja a megfelelő eredményeket akkor az emberek minden gondolkodás nélkül váltanak, keresik az újat ós ki is próbálják.



Miért pont a Nagisz Rt?

Ha. körbenézel a környéken láthatod, hogy minden biztosíték a Nagisz mellett szól, Saját referenciákkal rendelkezik, kísérleteket végeztet az új takarmányainak hatásfokának ellenőrzőse céljából, mindig ugyanolyan minőségû keverékeket állít elő, a megrendelt időre és mennyiségben. Minden olyan minősítéssel rendelkezik (HACCP, EN ISO 9001: 2000) amellyel megfelel az EU-hoz való csatlakozás követelményeinek . Ezek mellett még az én személyes tapasztalataim is nagyon jók.



Milyen előnyökkel jár, ha az új terméket vásárolja a gazda?

A gazda olcsóbban jut a takarmányokhoz, mivel a „Zöld út” takarmánysor a hazai igényeknek megfelelő összetételben készült. Kedvező a minőség és az ár aránya. A vevők nagyon szeretik a 20 és a 40 kg-os kiszereléseket. Nem utolsó szempont az sem, hogy gazdaságosabban nevelhet fel az állatok. A „Zöld út" takarmányok termelési biztonságot nyújtanak a kis és a nagyobb állattartók számára, egyaránt.

– PR –
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?