A magyar traktorhúzó sport egyesület közleménye

Agro Napló
ELÕZMÉNYEK:Tractor Pulling - magyar megfelelõje: traktorhúzó sport.A Tractor Pulling, mint sport eredendõen amerikai erõgépsport az '50-es évekbõl. Európában a '70-es, '80-as években honosodott meg, azóta is folyamatosan és töretlen sikerrel mûködik Európa szerte.
A Magyar Traktorhúzó Sport Egyesület:



1999 óta jegyzik az első Magyar Traktorhúzó Sport Egyesületet, mint



az ETPC (Európai Tractor Pulling Szövetség) teljes jogú tagegyesületét,



amely rendelkezik minden bemutató, illetve verseny-szervezési joggal Magyarországon. A Magyar Traktorhúzó Sport Egyesület fővédnöke Habsburg György rendkívüli és meghatalmazott EU nagykövet.







Az Első Magyar Hivatalos Traktorhúzó Bemutatót a tavalyi Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok (2001. szeptember 12-15.) keretén belül rendeztük meg nagy sikerrel 2001. szeptember 15-én az IKR Rt., a budapesti székhelyû New Holland Közép-európai Vezérképviselet, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. és a Camion & Truck Magazin támogatásával.







Az Első Magyar Hivatalos Amatőr Traktorhúzó Bajnokság



Első Fordulójára 2002. május 4-én a „Lóerők küzdelme Kecelen” elnevezésû rendezvény keretén belül került sor a Motocross Kecel SE szervezésében.







A SZEPTEMBER 14-i BÁBOLNAI RENDEZVÉNY







Az Első Magyar Hivatalos Amatőr Traktorhúzó Bajnokság Második Fordulóját és az Első Magyar Hivatalos Nemzetközi Traktorhúzó Versenyt 2002. szeptember 14-én a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok keretében rendeztük meg Dr. Németh Imre földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter fővédnökségével, az IKR Rt.,











a budapesti székhelyû New Holland Közép-Európai Vezérképviselet, a Camion & Truck Magazin és a MOL Rt. támogatásával.



A rendezvényt a miniszter úr nevében Dr. Nagy József főosztályvezető-helyettes nyitotta meg.







Az Első Hivatalos Magyar Amatőr Traktorhúzó Bajnokság Második futamának résztvevői és győztesei:



Az Első Hivatalos Magyar Amatőr Traktorhúzó Bajnokság Második futamára 13 bátor versenyző nevezett, hogy megmérettessen traktorával.



A 100 lóerő alatti kategóriában első lett Szíjj Ferenc Belarus MTZ 82-es traktorával Nagyigmándról, második helyezett Kovács “Medve” János Kecelről Belarus MTZ 892-es traktorral és harmadik lett Stenczel Gábor szintén Kecelről, Belarus MTZ 952-es traktorával.







A 100 lóerő feletti kategóriában Árok György Bezenyéről New Holland 9282-es traktorával az IKR színeiben lett első, második lett Nagy Róbert Bajáról Fendt Favorit 924-es traktorával és harmadik lett Cziráki József



Kocsról John Deere 8100-es traktorával.







A 2002-es bajnokság összetett eredményei, a következők:



A 100 LE alatti kategóriában a magyar bajnok Kovács „Medve” János, második helyezett Stenczel Gábor, a harmadik pedig Szíjj Ferenc lett.



A 100 LE feletti kategória magyar bajnoka Sasi István Kecskemétről,



a második helyezett Árok György, harmadik lett Nagy Róbert.







Az Első Hivatalos Magyar Amatőr Traktorhúzó Bajnokság



nemzetközi elismertsége és hitelessége érdekében a Magyar Traktorhúzó Sport Egyesület meghívására eljött Bábolnára az ETPC (Európai Tractor Pulling Szövetség) elnöke, Jan Buitenhuis úr, a pályabírókat pedig az ÖTPO (Osztrák Tractor Pulling Szövetség) biztosította a helyszínen.







A 10 000 fő körüli lelkes nézősereg ezen a napos, nyárias őszi hétvégén ízelítőt kaphatott az igazi, nemzetközi szintû látványosságból is, amit az Első Magyar Hivatalos Nemzetközi Traktorhúzó Verseny résztvevői biztosítottak. Az Osztrák Tractor Pulling Szövetség (ÖTPO), amelynek elnök asszonya Christine Obruly is eljött, a tavaly szeptemberi Bábolnai Gazdanapokon már megismert 2 versenycsapatát most még kettővel kiegészítve hozta el.















Az Obruly csapat a Popeye nevû versenytraktorával



szerepelt, amelynek pilótája Manfred Obruly, a Black Devil csapat pedig Black Devil nevû versenytraktorával jött el, amelynek pilótája



Erick Deix. A versenyen jelen voltak még: Klaus Roland a Speedfire, és Helmut Strengberger az Untouchable nevû versenytraktorral.







A nagyszámú nézősereg, amely az ország különböző pontjairól jött Bábolnára, óriási lelkesedést és érdeklődést nyilvánított ezen érdekes



és látványos erősport iránt. E rendezvény után immár biztosak lehetünk abban, hogy a traktorhúzó sport nálunk is szép jövő előtt áll!











További információ:



Kun A. Péter, elnök: 06 30 919 33 03



www.tractorpulling.hu



















Kun A. Péter



Elnök



Magyar Traktorhúzó Sport Egyesület











Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?