Állattenyésztés támogatása 2002

Agro Napló
Anya és növendékállat támogatás Igénylõ: Regisztrált tulajdonosTámogatási forma: Állományfenntartási célú alanyi (normatív) támogatás.
Állatfaj, korcsoport:

Húshasznosítási célra beállított tehén (teljes tehénállomány magyartarka vagy/és húshasznú apaállattal történő terméke- nyítése esetén), nőivarú juh és kecske (anya és 2002. május 31-ig 6 hónapos életkort betöltő jerke és gödölye), 6 hónap- nál idősebb, 2001. évben született, megjelölt és nyilvántar- tásba vett csikóval rendelkező, az adott fajta elismert tenyész- tő szervezete nyilvántartásában szereplő, angol telivér és ügető kanca, valamint a 6 hónaposnál idősebb az előző évben született megjelölt és nyilvántartásba vett csikóval rendelkező húshasznú kanca, továbbá a 24 hónapnál idősebb korú, egye- dileg megjelölt, nyilvántartott, szaporításra beállított, vadas- parkban tartott nőivarú szarvas.



Általános feltételek:

A támogatás alapja az induló állománynak megfelelő anyalét- szám. Az állat tulajdonlása, szakszerû apaállat-használat, tartós megjelölés és folyamatos nyilvántartás, a termékértéke- sítés megoldottsága, korábbi valamint a tárgyévi állattartási kötelezettség vállalása, teljesítése, továbbá az állatállomány változások nyilvántartásának vezetése, és 5 éven keresztül történő megőrzése.



Konkrét feltételek:

Induló állatállomány szinten tartására vonatkozóan állattartá- si kötelezettség vállalása, 2002. október 31-ig. A teljes szarvasmarha-állomány ENAR jelölése és nyilván- tartása, a tehénállomány brucellózis, leukózis és gümőkór mentessége, valamint lemondó nyilatkozat a minőségi tej- termelési támogatás igénybevételéről.



Egyéb feltételek:

A tartalmi és a formai követelményeknek megfelelő támo- gatási kérelem benyújtása. Egy kérelmező jogcímenként egy kérelmet adhat be egy alkalommal.



Támogatás mértéke:

Tehén (20.000,-Ft), húshasznú kanca (10.000,-Ft), angol telivér vagy ügető kanca (60.000,-Ft), nőivarú juh/kecske (1500,-Ft), nőivarú szarvas (10.000,-Ft) – állategyedenként.



Benyújtás helye:

Telephely szerinti illetékes Földmûvelésügyi Hivatal.



Benyújtás ideje:

Folyamatos, de legkésőbb 2002. május 31-ig.



Elbírálás ideje:

Folyamatos. Tartalmi és formai megfelelőség esetén leg- feljebb 30 nap.



Igényelhető:

Igazolás alapján az illetékes adóhatóságtól.



Ellenőrzi:

Az igénylésben foglaltak valódiságát és jogosságát az elis- mert tenyésztő szervezet vizsgálja, a megyei Földmûvelés- ügyi Hivatal ellenőrzi. Jogosulatlanul igénybevett támo- gatás visszafizetését az adóhatóságnál a Földmûvelésügyi Hivatal kezdeményezi.



Információ:

Az anya- és növendékállat támogatással kapcsolatos kére- lemről, valamint az igénybevétellel összefüggő feltételek- ről és kötelezettségekről az elismert tenyésztő szervezetek és a falugazdászok részletes tájékoztatást adnak.



Varga Gábor
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?