Bábolnai csibéhez bábolnai takarmányt!

Agro Napló
A székesfehérvári Tiringer Istvánné 15 éve foglalkozik naposcsibe eladással. A nyugdíjas korban lévõ Tiringerné édesanyja ápolása mellett is vállalni tudja az elõneveléssel járó gondokat. Bábolnai naposcsibével foglalkozik, amelyet természetesen bábolnai takarmánnyal etet.
Bábolna: Kérem, mondjon néhány szót a gazdaságáról.

Tiringerné: 1987-ben kezdtem naposcsibe előneveléssel foglalkozni. Február közepétől indul a szezon, akkor indul az első turnus, majd takarítás és fertőtlenítés után jön a második. Nyáron a meleg miatt szünetet tartok, s egy turnust indítok ősztől is. Alkalmanként körülbelül 5-600 csibét hizlalok, de e mellett kéthetente jön a friss naposcsibe turnus is, amely alkalmanként 1000-4000 darabot jelent.

Bábolna: Mióta etetnek bábolnai takarmányt, milyen bábolnai termékeket vásárol?

Sok cég takarmányát próbáltam már, hiszen 15 éve foglalkozok brojlerneveléssel. A bábolnaiban rátaláltam arra a minőségre, amellyel kiemelkedő eredményeket tudtam elérni. Akik nálam vásárolják a csibét, azok nagyrészt bábolnai takarmánnyal nevelik tovább az állományukat. Természetesen én is ezt ajánlom, hiszen nálam már bevált. Jelenleg Extra Brojler Indító tápot használok. Szokták hígítani a tápot, de csak becsapják magukat az emberek, hiszen annál később készül el a vágni való csirke. Én csak javasolni tudom mindenkinek, hogy szánja rá az árát, mert „olcsó húsnak híg a leve”.

Bábolna: Miért döntött a bábolnai termékek mellett, mik a tapasztalatai?

Tiringerné: Nagyon sokszor ráfáztam már az utóbbi években. Gond volt a minőséggel, a szállítási határidővel, a csomagolás gyenge volt, szétesett a zsák stb… A bábolnai minden tekintetben felülmúlja a konkurencia termékeit. A vevőim is ragaszkodnak a jó minőségû, gyógyszeres, megbízható táphoz. A termékek már régóta nem tartalmaznak állati fehérjét, ami élelmiszerbiztonsági okokból manapság nagyon fontos. A termékek csomagolása is nagyon tetszetős, ez a sárga zsák nagyon feltûnő, kiemelkedik a többi közül. Nagyon jó a kapcsolatom a lovasberényi márkaképviselővel, innen kapjuk pontos időben az árut. Csak egy telefon, és jön is házhoz a takarmány. Tőle szoktam beszerezni az állatoknak szükséges szintén bábolnai Nutrafort vitamin és ásványi anyag kiegészítőket.

Bábolna: Mondana néhány termelési eredmény?

Tiringerné: A legtöbb turnusnál 3 hetesen 80-90 dkg-t nyomnak a csibék, ami nagyon jó eredmény.

Bábolna: Milyen az állomány egészségi állapota?

Tiringerné: A fertőtlenítés mindig rendszeres, itatókat és etetőket minden fogadás előtt takarítjuk, fertőtlenítjük, a táp kiváló minőségû, gyógyszeres. Ez az oka, hogy az állomány egészséges, jól fejlődik. Így megéri gazdálkodni.

Bábolna: Mi a véleménye a cég akcióiról?

Tiringerné: Látszik, hogy a bábolnaiak szeretnének a vevőik kedvében járni, ezt bizonyítja a folyamatos akciók indítása is. Részt vettem két éve a „Gyûjtse az érmét, nyerhet egy élményt!” akcióban, a Pont Bábolna akcióban (ami még ez év végéig biztos, hogy eltart), ill. a most márciustól augusztusig tartó „Szárnyaljon Velünk!” akció is érdekel. Itt 200 pontot kell beküldeni a cég brojler takarmányainak csomagolásán lévő érmékből, amivel egy sorsoláson vesz részt az ember (a Bábolnai Gazdanapokon lesz, szeptemberben). A fődíj egy csábító egyiptomi út, de úgy tudom, hogy emellett még 25 más ajándék is gazdára vár. Most bőszen gyûjtöm a pontokat. Minél többet küldök be, annál nagyobb az esélyem.

Bábolna: Köszönjük, hogy elmondta tapasztalatait, és további jó munkát kívánunk!

1. táblázat

Bábolna Takarmányipar Kft.
2942 Nagyigmánd, Pf.: 16
Tel./Fax: 34/557-000, 557-015
e-mail: info@btakipar.hu
www.babolnatakarmany.hu
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?