Méhcsalád-támogatás

Agro Napló
Igénylõ: A méhcsalád tulajdonosa
Támogatási forma: Alanyi (normatív) támogatás Általános feltételek: Hatósági állatorvosi igazolás a 2000. év június 1 és szeptember 30-a között végzett felmérés szerinti méhcsaládok számáról.
Legalább 2001. január 1-től Méhészeti Terméktanácsi tagság.
Külön jogszabályban előírt állategészségügyi kezelések elvégzésének igazolása.
Igénylőként egy alkalommal nyújtható be támogatási kérelem és családonként egyszer vehető igénybe a támogatás. Támogatás mértéke: Igazolt méhcsaládonként 1.500,- forint.
Benyújtás helye: Méhészeti Terméktanács. A terméktanács köteles javaslatával ellátva a kérelmet az illetékes megyei Földmûvelésügyi Hivatal részére megküldeni. Benyújtás ideje: Folyamatos, de legkésőbb 2001. szeptember 30-ig.
Igényelhető: A megyei Földmûvelésügyi Hivatal által kiállított igazolás alapján az illetékes adóhatóságtól. Ellenőrzi: Az illetékes adóhatóság.
Méhanya-beállítás támogatása
Igénylő: Minősített törzscsaládból származó méhanya vásárlója.
Támogatási forma: Alanyi (normatív) támogatás.
Általános feltételek: A Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesülete tagjaitól, minősített törzscsaládból származó méhanya vásárlása.
A törzscsalád nyilvántartási szám, valamint a beszerzés hiteles igazolása. A kérelmeket a Kisállattenyésztési és Takarmányozási Kutató Intézet (KÁTKI) hitelesíti.
Támogatás mértéke: Méhanyánként 850 forint.
Benyújtás helye: Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesülete
Benyújtás ideje: Folyamatos, de legkésőbb 2001. október 31-ig.
A Magyar Méhtenyésztők Országos Egyesülete, a hitelesített kérelmet 2001.november 10-ig megküldi az igénylő lakhelye szerinti illetékes megyei Földmûvelésügyi Hivatalnak. A támogatási okiratot az egyesület javaslata alapján a megyei Földmûvelésügyi Hivatal adja ki. Igényelhető: A megyei Földmûvelésügyi hivatal igazolása alapján az illetékes adóhatóságtól.
Ellenőrzi: Alkalomszerûen az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet (OMMI) a KÁTKI Méhészeti Osztályának bevonásával. Jogosulatlanul igénybevett támogatás visszafizetését az OMMI kezdeményezi az illetékes adóhatóságnál.
Információ: A méhészet támogatásáról részletesen informálódhatunk a terméktanácstól, az egyesülettől és a falugazdászoktól.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?