Minõség felsõfokon, itthon és külföldön - Mezõgazdasági Nagydíj

Agro Napló
A jelenlegi AGROKOMPLEX C.S. Rt. története csaknem negyven évvel ezelõtt 1963-ban kezdõdött. Ekkor épült fel az elsõ takarmánykeverõ üzem Zichyújfaluban. A négy évtized fõbb állomásai: megalakult az AGROKOMPLEX, megkezdõdött a komplett premixre alapozott tápgyártás, megépült az új komplett premix üzem és 1989. november végén létrejött az AGROKOMPLEX CENTRAL SOYA Rt. Nyolc évvel késõbb megkezdik a termelést az új tápszer- és koncentrátumüzemben, ahol már elérik a világszínvonalat. A társaság készít ízanyagokat, gyógyszereket, komplett premixeket, ásványi kiegészítõket, supplementeket, koncentrátumokat, 1-2 %-os premixeket, alappremixeket, kukorica,- búza,- és árpapelyhet, tápokat és tápszereket.
A sertéstakarmányok nélkülözhetetlenek a kocatartásban, a malacnevelésben, a sertéshízlalásban nemcsak a nagyüzemekben, hanem a háztájikban is. A szarvasmarha-takarmányok látványos eredményeket hoznak a borjú, az üszőnevelésben, keresettek a tejtermelésben. Ugyanez mondható el a juhtakarmányokról is. A baromfitartás hatékonyságát termékeik hatékonyan segíti az Aranytojás árutermelő program, a Color Mix tojásszínező takarmányozási program, a Broiler-, a pecsenye- és tenyészkacsa, a Barbarie kacsa, a pecsenye- és tenyészlúd takarmányozási programok valamint a pulyka takarmányozási program. Ismertek és kedveltek termékeik továbbá a ló, a kutya, a nyúl, a fácán, a hal tartásban és tenyésztésben, de etetik készítményeiket az állatkertekben is.



Partnereik termelési- gazdaságossági mutatói messze jobbak az országos átlagnál.



1996-ban a takarmánytartók közül Magyarországon elsőként az AGROKOMPLEX C. S. Rt. szerezte meg minden termékére kiterjedően az ISO 9002 tanúsítványt, amely bizonyítja, hogy a cég minőségbiztosítási rendszere megfelel a legmagasabb elvárásoknak. A társaság a premix, supplement és tápgyártás területén e szigorú minőségbiztosítási rendszert alkalmazza, mely a partnerek részére garanciát jelent. 2000. októberében megkapták az ISO 14001 tanúsítványt is, mely bizonyítja környezetbarát eltökéltségüket, ezzel az európai takarmánygyártók élvonalába léptek. Ebben az évben a HACCP tanúsítványt szerezték meg.



Az Agrokomplex C. S. Rt. évről-évre növeli szolgáltatásai számát, a hosszú sorból néhány: export, bérgyártás, laboratóriumi háttér, számítógépes fejlesztés, szoftverértékesítés, finanszírozás, vevőszolgálat, területi minőség-ellenőrzés, dealer hálózat, oktatási központ, szimpóziumok, alapanyag és mikroalapanyag biztosítás, product managerek, telepi állategészségügyi management kialakítása, rutinszerû szaktanácsadói látogatások.



A részvénytársaságnak 440 szerződött partner több mint 600 állattartó telepével van kapcsolata. A cég húsz fős területi szakembergárdája nyújt segítséget a helyi termelési körülményeknek megfelelő tartási és takarmányozási technológia kialakításában. További ismereteket nyújtanak a rendszeresen megtartott takarmányozási szimpóziumokon, ahol a Provimi Holding kutatóinak legújabb kutatási eredményeit adják át. A gazdák, kistermelők, takarmányboltok ellátását az ország egész területét lefedő dealer hálózatuk közel 40 munkatársa biztosítja.



A vállalat premixeket, komplett premixeket, tápszereket és tápokat exportál külföldre, a többi között Horvátországba, Bosznia-Hercegovinába, Romániába, Szlovákiába, Csehországba, Oroszországba, Ukrajnába, Algériába, ahol a napi kapcsolattartást helyben, a cég külföldi érdekeltségeinek állatorvosai és agrármérnökei biztosítják.



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?