2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Sertéstenyésztés támogatása

Agro Napló
Törzskönyvezés Adatfeldolgozás – támogatást igényelhet az elismert tenyésztõ szervezet a törzskönyvi adatok adatfeldolgozásáért a munka OMMI-tõl való megrendelését és a költségek megtérítését követõen. Az igényjogosultságot hivatalosan az OMMI igazolja, melyet a 60 napon belül kiállított igénylõlaphoz mellékelni kell.
Törzskönyvezés törzs- és szaporító telepen – támogatást igényelhet az elismert tenyésztő egyesület a tenyészetszámmal ellátott hiteles ellenőrzésbe vont állományok törzskönyvezéséért.
Az igényjogosultságot az átadott fialási rekordokról hivatalosan az OMMI igazolja, melyet a 60 napon belül kiállított igénylőlaphoz mellékelni kell. Az igazolás kiadásának feltétele a pontos, szabályos adatátadás és az egyéb kapcsolódó adatok (búgatás, választás, selejtezés, egyedi azonosítók) tekintetében a kódrendszer szabályos használata.

Genetikai vizsgálatok – támogatást igényelhet a tenyésztő a stresszérzékenység megállapításáért. Az igényjogosultságot a vizsgálatot végző laboratórium iktatószámmal ellátott jelentésével és a számlával kell igazolni, melyet a 60 napon belül kiállított igénylőlaphoz kell mellékelni.

(Kivonat az Agrártámogatások 2002 c. kiadvány 1. részéből)
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?