Tenyésznövendék nyúl támogatása

Agro Napló
Igénylõ: Tenyésznövendék-nyúl beállítója Támogatási forma: Alanyi (normatív) támogatás Állatfaj: Nyúl, tenyésznövendék
Általános feltételek:
OMMI által hitelesített származási igazolással ellátott, elismert tenyésztő szervezet törzskönyvében/főkönyvében regisztrált tenyésznövendék megvásárlása. Egy tenyész- növendék nyúl után a támogatás egyszer igényelhető. Az igénylő a Nyúl Terméktanács által igazolt tenyészállat férő- helyének legfeljebb 120 %-a mértékéig igényelhet 2002. év- ben támogatást.
Kötelező terméktanácsi tagság, valamint az adott fajta tenyésztő szervezetének OMMI által hitelesített igazolása a támogatott egyed azonosítójáról és származásáról, továbbá a tenyészállat-férőhely számot igazoló okirat benyújtása.

Konkrét feltételek:
A tartalmi és a formai követelményeknek megfelelő támoga- tási kérelem benyújtása.
Bejegyzett integrátor esetén: termeltetési szerződés megléte, a számla, valamint az igénylők összesített névjegyzékének csatolása. A beállítani kívánt tenyésznövendék nyulak száma 30 vagy az alatti létszámú.

Támogatás mértéke:
Tenyésznövendék nyúl egyedenként 2000 Ft.

Benyújtás helye:
Nyúl Terméktanács

Benyújtás ideje:
Folyamatos, de legkésőbb 2002.december 1-ig. A Nyúl Terméktanács köteles az összesített kérelmeket havonta, de legkésőbb 2002. december 5-ig a Minisztérium (FVM) részére megküldeni.

Igényelhető:
Az FVM által kiadott igazolással az adóhatóságtól.

Ellenőrzi:
Igénybejelentés során a jogosságot az elismert tenyésztő szer- vezet, a konkrét ellenőrzést pedig az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet. Az adóhatóságnál a jogosulatlanul igénybevett támogatás visszafizetését az OMMI kezdemé- nyezi.

Információ:
A tenyésznövendék nyúl támogatásról részletes tájékoztatást adnak a Nyúl Terméktanács, az elismert tenyésztő szerveze- tek, valamint a falugazdászok.

Varga Gábor
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
EZT OLVASTAD MÁR?