Három évtizede a mezõgazdaság szolgálatában

Agro Napló
A VERTIKUM KFT. és jogelõd vállalata több mint 30 éves ipari és szolgáltató múlttal rendelkezik. A vállalkozás gépgyártó és javító, ipari szolgáltató struktúrája a 70-es évek elején épült ki. A nagykõrösi cég évek során országos jelentõségû ipari bázissá fejlõdött. 1990-ben jött létre a VERTIKUM Ipari és Közlekedési Szolgáltató Kft. A cégünk mindinkább mezõgazdasági talajmûvelõ gépek gyártására, fejlesztésére tért át és jelenleg az egyik legjelentõsebb hazai talajmegmunkáló gépgyártóvá vált. Évrõl évre megújuló és talajkímélõ új technológiájú termékkörrel állunk a mezõgazdasági gazdálkodók részére.
A VERTIKUM márkájú ásóboronák, forgóelemes magágykészítők, nehézkultivátorok és kombinátorok, kompaktorok és sorközmûvelő kultivátorok ismertté és kedveltté váltak szerte az egész országban és Nyugat-Európában is. Összes forgalmunk több mint 30 %-át az export adja. A sikert nemcsak a jó minőségnek és használhatóságnak köszönhetjük, hanem elsősorban annak, hogy a gépeink megfelelnek a környezetbarát és növénytermesztési talajmûvelő technológiák elvárásának. Modern számítógépes rendszerû géptervezésnek köszönhetően a vevő bárminemû technológiai kívánságait is teljesítjük, amelyek esetleg eltérnek a szériás géptől. A legfőbb célunk: a földön dolgozók bizalmának megszerzése, közös életboldogulás elérése. A 90-es évek második felében a kereskedelmi és szolgáltató palettára került a világhírû LAMBORGHINI traktorcsalád. VERTIKUM KFT. lett a Same-Deutz-Fahr konzorciumhoz tartozó Lamborghini traktormárka magyarországi kizárólagos importőre. Ma a gyártó cég teljes palettát forgalmazunk 25 LE-től 260 LE-ig: a könnyû kiskerti univerzális traktoroktól, szőlős és gyümölcsös keskeny nyomtávú speciális traktorokon keresztül integrált szántóföldi nehéz traktorokig kínálunk a vevők részére. A LAMBORGHINI F-PLUS DT, PREMIUM DT, CHAMPION nevû erőgépek a világ minden részén ismertek és kedveltek lettek a gazdák körében. A traktorok fő jellemzői közé tartozik a kis fogyasztás, megbízhatóság, magas rugalmassági tényező és erőleadás, hosszú élettartamú motorok és hajtómû, színvonalas munkakényelem és kidolgozási minőség. Mindez elérhető ár mellett. A legújabb fejlesztésû Lamborghini motornál, amely hagyományt teremtő közvetlen befecskendezésû osztott hengerfejû erőforrás, úgynevezett „RISE-technology” módszert alkalmazzák: a levegőt két csatornán keresztül juttatják be az égőtérbe felhasználva „resonance effect”-et, így a 18 szelepes 6 hengeres motorok forgónyomaték rugalmassága eléri a 48 %-t igen alacsony üzemanyag fogyasztása mellett. A teljesítmény leadás pedig 1800 – 2350 min –1 fordulatszám tartományon belül marad közel maximális értékben.
Ezeket a motorokat a CHAMPION típ. legújabb traktorcsaládba építik be 120, 135. 150, 180 és 200 LE-ös teljesítmény kategóriában. A mûszaki felszereltséget, kényelmet, használhatóságot és nem utolsó sorban szépséget tekintve elmondható, hogy a világ egyik legsikeresebb traktor modellje. Magyar piacon pedig „érték – ár” viszonylatban verhetetlen.
A VERTIKUM KFT. egész országot lefedő márkakereskedői és vevőszolgálati hálózaton keresztül kínálja LAMBORGHINI és VERTIKUM márkájú termékeit a mezőgazdasági vállalkozók részére.
Mottónk: „Mi nemcsak eladunk – új technológiát ajánlunk és kiszolgálunk!”.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!