Gazdaságos, környezetbarát növényvédelmi technikát valósíthatunk meg a Lechler termékeivel

Agro Napló
A metzingeni székhelyû LECHLER cég több mint egy évszázados tapasztalatával, elismert minõségû fúvókáival nemcsak Németország, hanem az évek során Európa számos országában szerezte meg a vezetõ helyet.
Magyarországon a Bearing KFT. célul tûzte ki, hogy a LECHLER termékeivel segítse a gazdaságos és környezetbarát növényvédelmi technikák elterjedését.

Termékskálánkat a lapossugarú LU, AD, ID, a duplasugarú DF, az üreges kúpos szórásképû TR és injektoros változata az ITR mezőgazdasági fúvókák mellett, a permetezőgépek kifogástalan mûködéséhez szükséges egyéb tartozékok széles választéka teszik teljessé.

Ügyelni kell a cseppméretre és a folyadék ráfordításra!
A magas folyadék ráfordítás normális esetben jó fedettséghez vezet. De egy bizonyos mennyiséget nem szabad túllépni, nehogy a cseppek össze, vagy lefolyjanak a kezelendő felületről.
Az évek során folyamatosan csökkenő folyadék ráfordítás a kisebb teljesítményû fúvókák eredménye. Ebből következik a növekvő finomabb porlasztás. Az eredmény egy magasabb kockázat a szél okozta elsodródás és a párolgás.

Durva cseppekkel elkerülhető az elsodródás! Erre vonatkozóan a 0,46 mm és az ennél nagyobb közepes volumentrikus cseppátmérő (MVD) a gyakorlatban is jól alkalmazható alapot szolgálhat.

A Venturi elv alapján, - az ID légbeszívásos lapos sugarú fúvókáknál, - folyadék áramba levegő keveredik úgy, hogy a fúvókát elhagyva buborékcseppek keletkeznek. Ezek a relatív nagy, a röppályájukon stabil és ezáltal a szél által el nem térített cseppek a célfelület elérésekor szétporladnak és ezáltal jó lefedési fokot érnek el. 2000-ben a légbeszívásos fúvókák használata hazánkban már sok üzemben elterjedt. A sodródás-mentesség és a célfelület kiváló vegyszer-borítottságának követelményei indokolják az egyre szélesebb körû gyakorlati alkalmazást.

Fekete Zoltán
Bearing KFT.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!