2001. október 18-19-én mintegy ..…..küldött részvételével rendezték a IV. Állatorvos Kongresszust Budapesten, a Szent István Egyetem Állatorvosi

Agro Napló
A magyar állatorvosi kar elsõ ízben találkozott azután, hogy a parlament tavaszi ülésszakán elfogadta az állatorvosi törvény módosítását. Az újonnan elfogadott törvény – amelynek végrehajtási utasítása még teljes egészében nem született meg – mindenben eleget tesz az uniós elvárásoknak és kettéválasztja a hatósági és a magánpraxisban folytatott tevékenységet.
Az utóbbi idők nyugat-európai járványai (BSE, száj- és körömfájás) bebizonyították, hogy a két tevékenység összehangolása és a szükséghelyzetekben való együttmûködés szabályozása létszükséglet és a világhírû magyar állategészségügyi szolgálat elismertségét tovább növelheti.

Az állatjárványok nemcsak az állategészségügyi szolgálatokat tették próbára, hanem átalakították az uniós mezőgazdasági politikát is, előtérbe helyezve a fogyasztók bizalmának visszaszerzését, illetve megtartását. Az EU a támogatásokkal elsősorban a biztonságos élelmiszertermelést kívánja ösztönözni és az import esetében is ragaszkodni kíván a szigorú előírások betartásának ellenőrzéséhez.

Az élelmiszerbiztonság kérdése már a takarmányozási szakemberek munkájánál kezdődik. Az állati eredetû élelmiszerek minőségét nagyban meghatározza az állatokkal etetett takarmányok összetétele. Jó alternatívának bizonyulnak az Alltech természetes alapanyagú takarmánykiegészítői, melyek a környezet védelme és az állatok biztonsága mellett a fogyasztók érdekeit is figyelembe veszik.

A konferencián az Alltech alelnöke, Aidan Conolly az állattenyésztés egyik legaktuálisabb témaköréről tartott előadást, a közelmúltban betiltott antibiotikumos hozamfokozók természetes alapanyagú termékkel történő kiváltásáról. Az Alltech által gyártott Bio-Mos™ külföldi kísérletek és hazai tapasztalatok alapján gazdaságos megoldást kínál a betiltott hozamfokozók helyettesítésére. A Bio-Mos egy speciálisan kiválasztott élesztő törzsből származó foszforilezett mannán-oligoszacharid.

A Bio-Mos-szal végzett több mint 100 közzétett kísérlet bizonyította a malacok, baromfi és borjak egészségére és teljesítményére gyakorolt kedvező hatását. A Bio-Mos-t ezen kívül sikeresen próbálták ki több más állatfaj, például nyulak, struccok, emu és akvakultúra esetében is.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?