2024. április 27. szombat Zita

Aktuális támogatások

Agro Napló
Az õstermelõi igazolványok kiváltásának feltétele 2013. január 1-tõl megváltozik. A 2009. január 1-je elõtt kiváltott igazolványok 2013 év januártól bevonásra kerülnek, helyettük új igazolványt kapnak a termelõk. A módosítással egyszerre három adóévre váltható ki az õstermelõi igazolvány és a három adóévre szóló értékesítési betétlap. Az igazolványokat továbbra is a falugazdászoknál lehet igényelni.  

A mezőgazdasági őstermelőnek tizenöt napon belül vissza kell adnia az igazolványt, ha tevékenységét beszünteti, vagy azt nem őstermelőként kívánja folytatni. Az adatokban bekövetkezett változások bejelentésére minden évben június 15-ig lesz lehetőség. A kiállítás évére vonatkozó értékesítési betétlap az adóév első napjától hatályos, ha azt március 20. napjáig adták ki. A március 20-a után kiadott betétlap a kiadás napjától kezdődően hatályos. A kiadás évét követő évekre vonatkozó értékesítési betétlap a rajta feltüntetett adóév első napjától hatályos.



A 2009. január 1-je és 2012. december 31. között kiadott igazolványok 2014. év december 31-ig maradnak érvényesek.

 

 

Az MVH 29/2013. (I. 25) számú közleménye

A védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről 



A kifizetési kérelmek benyújtásának feltételei 

A kifizetési kérelem kizárólag elektronikus úton, a www.mvh.gov.hu honlapon található elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki, és kizárólag az ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton nyújtható be. A 2012. évi kifizetési kérelem benyújtástól eltérően tehát kötelezően elektronikus úton kell benyújtani a kérelmet, nincsenek papír alapon rendszeresített nyomtatványok. A benyújtásra nyitva álló időszak: 2013. február 1–28.

 

Az MVH 22/2013. (I. 22) számú közleménye

Az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerûsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről 





Jelen közlemény a fenti jogcímen az alábbi jogcímrendelet alapján nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről rendelkezik: az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti géppark fejlesztéséhez és korszerûsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet. 

 

A kifizetési kérelem benyújtásának általános feltételei

Kifizetési kérelmet a Vhr. 16. § (4) bekezdése, valamint a Vhr. 16/B. § (1) bekezdés alapján az adott jogcím vonatkozásában az MVH által kibocsátott – támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó – jogerős támogatási határozattal rendelkező ügyfelek 2013. február 1.–május 31. között elektronikus úton jogosultak benyújtani. Ugyanazon jóváhagyó támogatási döntés alapján egy naptári évben legfeljebb két alkalommal nyújtható be kifizetési kérelem.



Egy kifizetési kérelem-benyújtási időszakban több kérelem is benyújtható, amennyiben: a két kifizetési kérelem benyújtása között legalább három hónap eltelt, vagy a kifizetési kérelmére hozott döntést az MVH közölte az ügyféllel, vagy az ugyanazon időszakban benyújtott kérelmét legkésőbb az újonnan benyújtott kérelme előterjesztésével egyidejûleg visszavonja.



Az utolsó kifizetési kérelmet legkésőbb a mûvelet megvalósulását követő egy éven belül, de legkésőbb 2015. január 31-ig kell benyújtani.

 

 

Az MVH 21/2013. (I. 22.) számú közleménye

A mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről



A kifizetési kérelem benyújtásának általános feltételei

Kifizetési kérelmet 2013. február 1. és 2013. május 31. napja között elektronikus úton jogosultak benyújtani. A kiadások a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások mértékéig számolhatók el. Ugyanazon jóváhagyó támogatási döntés alapján egy naptári évben legfeljebb két alkalommal nyújtható be kifizetési kérelem.



Amennyiben az ügyfél a fenti jogcímen több jogerős támogatási határozattal is rendelkezik, úgy kifizetési kérelmet támogatási határozatonként külön-külön kell előterjesztenie.



Egy kifizetési kérelem-benyújtási időszakban több kérelem is benyújtható, amennyiben:

- a két kifizetési kérelem benyújtása között legalább három hónap eltelt, vagy

- a kifizetési kérelmére hozott döntést az MVH közölte az ügyféllel, vagy

- az ugyanazon időszakban benyújtott kérelmét legkésőbb az újonnan benyújtott kérelme előterjesztésével egyidejûleg visszavonja.



Az utolsó kifizetési kérelmet legkésőbb a mûvelet megvalósulását követő egy éven belül, de legkésőbb 2015. január 31-ig kell benyújtani.





A kifizetési kérelem benyújtásával kapcsolatos szabályok

A kifizetési kérelmet kizárólag az MVH által rendszeresített formanyomtatványon, az elektronikus ûrlapkitöltő szolgáltatás segítségével előállított ûrlapon, elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül az MVH-hoz lehet benyújtani. A benyújtás ideje: 2013. február 1.–május 31.

 

 

Az MVH 17/2013. (I. 22.) számú közleménye

A kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről



A kifizetési kérelem benyújtásának általános feltételei

Kifizetési kérelmet 2013. február 1.–május 31. között elektronikus úton jogosultak benyújtani. A kiadások a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások mértékéig számolhatók el.

Ugyanazon jóváhagyó támogatási döntés alapján egy naptári évben legfeljebb két alkalommal nyújtható be kifizetési kérelem. Amennyiben az ügyfél a fenti jogcímen több jogerős támogatási határozattal is rendelkezik, úgy kifizetési kérelmet támogatási határozatonként külön-külön kell előterjesztenie.

 

 

Az MVH 15/2013. (I. 22.) számú közleménye

A növénytermesztés létesítményeinek korszerûsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről



Jelen közlemény a növénytermesztés létesítményeinek korszerûsítése jogcím keretében nyújtott támogatás kifizetése igénylésének részletes rendjét határozza meg és a támogatás kifizetésének igényléséhez kapcsolódó elektronikus felületen benyújtandó formanyomtatványokat rendszeresíti.





A kifizetési kérelem benyújtásának feltételei

Kifizetési kérelmet 2013. február 1.–május 31. között elektronikus úton jogosultak benyújtani. A kiadások a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások mértékéig számolhatók el. Ugyanazon jóváhagyó támogatási döntés alapján egy naptári évben legfeljebb két alkalommal, illetve a támogatási rendelet 8. § (3) bekezdése szerint egy támogatási kérelemhez kapcsolódóan összesen legfeljebb négy alkalommal nyújtható be kifizetési kérelem. Egy kifizetési kérelem-benyújtási időszakban több kérelem is benyújtható, amennyiben a két kifizetési kérelem benyújtása között legalább három hónap eltelt, vagy a kifizetési kérelmére hozott döntést az MVH közölte az ügyféllel, vagy az ugyanazon időszakban benyújtott kérelmét legkésőbb az újonnan benyújtott kérelme előterjesztésével egyidejûleg visszavonja. Az utolsó kifizetési kérelmet legkésőbb a mûvelet megvalósulását követő egy éven belül, de legkésőbb 2015. január 31-ig kell benyújtani.

 



Hegedûs Szilvia



Forrás:

www.mvh.gov.hu

www.nebih.gov.hu

www.agrarkamara.hu

 



Helyesbítés: Az előző számokban tévesen megjelent MVH FÖPEKI megjelölés nem azonos a cikk szerzőinek munkahelyével. A megjelölés csak, mint forrás értelmezhető. A pontatlanságért az érintettek elnézését kérjük. (a szerk.)

A cikk szerzője: Hegedûs Szilvia

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!