KORSZERÛ TERMÉNYBETÁROLÁS ALEX SZALAGOKKAL

Agro Napló
A magyar mezõgazdasági termelésben kiemelt szerep jut a termények minõségi raktározásának, mely lehetõvé teszi a gabona legkedvezõbb piaci feltételek figyelembevételével történõ értékesítését.  


A minőségi raktározás előfeltétele a termény minőségi betárolása. Erre a célra fejlesztettük ki az ALEX típusú felsőpályás ledobókocsis, alumíniumvázas magtári terménybetároló szalagrendszerünket, mely megvalósítja a korszerû minőségi terménybetárolást síktárolókba.



Az ALEX szalag tetszőleges hosszú magtárépület tetejének tartószerkezetére telepíthető. A szalagpályán a motoros mûködtetésû ledobókocsi a terménytároló hosszában mozog, és mindkét oldalra teríti a szemes terményt. A ledobókocsi tetszőleges helyen megállítható, majd a tároló adott szakaszának feltöltődését követően továbbléptethető. Ezáltal a termények fajtánkénti fakkos betárolása is kiválóan megvalósítható.





Az alumíniumból készült váznak köszönhetően a berendezés önsúlya kicsi, így nem terheli meg az épület tetőszerkezetét. Az üzemeltetésnek kicsi az élőmunka igénye, pl. a szárító kezelője egyben a betároló rendszert is tudja kezelni, így lényegesen egyszerûbbé és gazdaságosabbá teszi a betárolási folyamatot. Gazdaságosságát tovább javítja, hogy fajlagosan kis energiaigényû betárolási technológia. Karbantartási, üzemelési és szervizköltsége alacsony, korrózióállósága hosszú élettartamot biztosít. A hevederes betárolásnak köszönhetően a tisztítás után nem töri a szemet, ezáltal alacsony marad a törtszemek aránya, így a minőségromlás mértéke lényegesen kisebb. Üzemeltetése kis zajterheléssel és porkibocsátással jár.



A tökéletes feltöltődés az épület tárolókapacitásának maximális kihasználását eredményezi.



A telephely adottságainak leginkább megfelelő anyagmozgatási rendszer kiválasztásában helyszíni felméréssel állunk partnereink rendelkezésére.





Anyagmozgató rendszerünket 30 t/h, 60 t/h, 100 t/h, 200 t/h termelékenységû változatban kínáljuk kis- és nagygazdaságoknak, terményszárító- és tárolótelepeknek, keverőüzemeknek, kikötőknek, bioetanol üzemeknek egyedi tervezéssel és kivitelezéssel.

 

 


 

 





Ha Ön is korszerû terménybetároló rendszert szeretne,

akkor az ALEX KFT.-t keresse!

 


www.alexkft.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!