2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nagy sikerû Panadditív Konferencia és Partnertalálkozó

Agro Napló
A korábbi hagyományoknak megfelelõen idén is Márton-nap idõszakában rendezte meg a Panadditív Kft. – immáron harmadik – Takarmányozási Szakmai Konferenciáját és Partnertalálkozóját, ezúttal Mátraházán. A program vezértémájául azok a takarmány-adalékanyagok szolgáltak, amelyek a gazdaságos állattartást támogatják.  

Nagy Ádám, a Panadditív ügyvezető igazgatója köszöntőjét követő előadásában ismertette a vendégekkel cégük szolgáltatásait, széles termékválasztékukat.

 

 


Nagy Ádám

 

 





Meghívott előadóként Potori Norbert, az Agrárgazdasági Kutató Intézet agrár- és vidékpolitikai igazgatója naprakész adatokkal támasztotta alá a főbb takarmánynövények piaci kilátásait – kiváló előrejelzésként a takarmánypiacon várható ármozgásokról, és az azt befolyásoló tényezőkről.





Stephan Bauwens technikai igazgató a Panadditív új beszállító partnere, az Innovad cég képviseletében mutatta be vállalatát, s tartott prezentációt a vajsav előnyeiről és hatásairól. A Novyrate termékcsaládjukat ismertetve bemutatta az optimális megoldást a béltraktus egészségének és sértetlenségének támogatására. A vajsavról érdemes megjegyezni, hogy olyan speciális rövid szénláncú zsírsav, amely elősegíti a bélhámsejtek kifejlődését oly módon, hogy gyorsan elérhető energiát biztosít számukra, emellett megnöveli, illetve stimulálja a bélbolyhok növekedését és serkenti a helyi immunitást – továbbá pozitív hatással van a bélmikroflóra egyensúlyára. A vajsavat az egészséges állat szervezete megfelelő takarmányozással megtermeli magának, azonban stresszhelyzetben, illetve antibiotikumos kezelés esetén a takarmányhoz hozzáadott Na-butirát kiválóan segíti az állatok felépülését. Az Escent toxinkötő terméküknek sajnos az aflatoxin-szennyeződés miatt van ma szomorú aktualitása hazánkban. A többek között szelektív agyagásványt is tartalmazó Escent, a takarmányokban jellemzően előforduló mikotoxinok mellett képes az aflatoxin B1 hatékony megkötésére is. Felhasználása a takarmányokban abszolút indikált.



Szalmás Béla, a DuPont Industrial Biosciences kelet-közép európai értékesítési vezetője arról beszélt, hogy cégük felismerte az ígéretes üzleti lehetőséget a jövő élelmezési iparágában, ezért felvásárolta a Danisco AN-t, amely így a DuPont Bioscience üzletágát erősíti a jövőben.



Dr. Shukun Yu, a DuPont-Genencor enzimdivízió kutatás-fejlesztési osztályának tudományos főmunkatársa egy kísérletet bemutató videóval kezdte előadását, amelyben a Danisco fitáz enzim fehérjebontó képességét hasonlította össze más versenytárs fitáz enzimeivel, igazolva annak kiemelkedő képességét.

 

 


Dr. Shukun Yu

 

 



Erik Rensink, a holland Sloten vállalat receptúrázási szakértője a Panadditív Kft.-nél is elérhető Nuklospray termékkínálatot mutatta be, hangsúlyozva jelmondatukat: az indulás meghatározza az életteljesítményt!





-an-

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!