Invest telephely már Nagykanizsán is

Agro Napló
Márciusban nyitotta meg az Invest Gépkereskedelmi Kft. új telephelyét Nagykanizsán. Az esemény szolgált apropóul a beszélgetéshez, amely során Szaxon Róbert ügyvezetõvel tekintettünk vissza a telephelyfejlesztési programjuk kapcsán az elmúlt évtizedre.  

Az idén tíz esztendős Invest Kft. megalakulása, 2002 óta forgalmazza a CASE IH márkát Magyarországon. A kezdetekkor márkakereskedői hálózattal végezték e tevékenységüket, majd 2005-ben döntöttek úgy, hogy a márkaképviselői hálózatot kissé leépítve saját gépértékesítői hálózatot hoznak létre. Ezzel egy időben határoztak úgy, hogy telephelyeket is nyitnak az országban. Elsőként Mezőfalván, majd Szekszárdon jelentek meg, ezt követte a Sajópetriben felavatott, majd a Gyöngyösön nyílt bázis. A Nyíregyházán vásárolt telken rövidesen megindul az építkezés, és ezt a beruházást előzte meg a nagykanizsai telephely megnyitója. A bő hatszáz négyzetméteres épületben kombájnok és nagy traktorok befogadására is alkalmas szerelőmûhely kapott helyet, valamint egy alkatrész raktár, és az irodákon kívül alkatrész-shopot is kialakítottak, ahol a kiállított termékek kínálata segíti a vásárlókat a választásban.



A nagykanizsai telephely megnyitását az ügyvezető véleménye szerint az is indokolta, hogy ez a régió ugyancsak gazdagnak mondható a mezőgazdasági termelés tekintetében, s ezt igazolja az is, hogy a cég is évről évre több gépet ad el a környéken. Az értékesített gépek kiszolgálásához illetve megfelelő szervizeléséhez pedig már szükségessé vált egy olyan telep, ahol megfelelően tudják fogadni a javításra váró gépeket, illetve megfelelő alkatrészellátást valamint raktárkészletet tudnak biztosítani a termelőiknek. A hat főt foglalkoztató telephely a mezőgazdasági szempontból igen erős Zala és Somogy megye gazdái számára jelent megoldást a gépbeszerzés és szervizszolgáltatás tekintetében, hiszen a nagykanizsai terület elhelyezkedése logisztikai szempontból kiváló választás. Az Invest Kft. telephelyfejlesztési programjának elindításával egyébként azt a célt fogalmazta meg, hogy az országban közel 50 kilométeres távolságban bárhol el lehessen érni egy-egy telephelyüket. S hogy teljes legyen a kínálat, összekapcsolt tevékenységként az Invest Kft. leányvállalata, az Invest-Autóház Kft. a telephely szomszédságában lévő ingatlan területén megkezdte a Ford gépjármûvek értékesítését.

 


 

 





Az Invest Kft. egy évtizedes piaci jelenlétének sikerességét tevékenységük tudatos tervezése és az igényekhez való rugalmas igazodása fémjelzi – 2002-ben a CASE IH és a Steyr mezőgazdasági gépek magyarországi vezérképviseleteként és importőreként kezdték, s még Invest Mezőgazdasági Gépkereskedelmi Kft. néven kizárólag mezőgazdasági gépkereskedelemmel foglalkoztak. Kínálatukat a különféle elvárásoknak megfelelni hivatott kombájnok, traktorok, silózók, bálázók, valamint egyéb mezőgazdasági gépek jellemzik.





A cég folyamatos fejlődését igazolja, hogy az elmúlt években átadott, és a közeljövőben elkészülő bázisaikkal szinte teljes egészében lefedik már az országot. A nagyobb és közepes traktorok piacán tavaly már 13 százalékos részesedéssel bírtak – terveikben pedig a 15 százalék fölötti részesedés megszerzését és megtartását tûzték ki célul.





Az eddigi eredményeik alapján joggal bízhatunk a sikerükben.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?