2024. május 7. kedd Gizella

Aktuális támogatások

Agro Napló
A 172./2011 (XI. 24.) számú MVH közlemény szerint február végéig igényelhetõ térítésmentesen a nemzeti kvótatartalékból közvetlen értékesítési és beszállítási tejkvóta. Az idei évben is március 20-ig lehet az õstermelõi igazolványokat érvényesíteni. Február hónapban a termelõknek monitoring adatszolgáltatási kötelezettségüket is teljesíteniük kell elektronikusan az ügyfélkapun keresztül.  

Az MVH 20/2012. (I. 20.) számú közleménye az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerûsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről



A kifizetési kérelmet 2012. február 1-től 2012. május 31-ig, postai úton lehet benyújtani. A postai úton benyújtott kifizetési kérelmet az ügyfél lakóhelye vagy székhelye szerinti regionális illetékességû MVH megyei kirendeltséghez, az MVH által rendszeresített, e közlemény mellékletét képző formanyomtatványon kell benyújtani.



Az MVH 5/2012. (I. 20.) számú közleménye a mezőgazdasági termelők gazdaságátadásához nyújtott támogatás 2012. évi kifizetésének igényléséről



A mezőgazdasági termelők gazdaságátadásához nyújtandó támogatáshoz kapcsolódó, a támogatási összeg igénylésére vonatkozó kifizetési kérelmet 2012. február 1. és 2012. február 28. között, az MVH által jelen közleménnyel rendszeresített nyomtatványon, az ügyfél székhelye/lakóhelye szerint illetékes MVH megyei kirendeltségeihez postai úton kell benyújtani egy példányban.



Az MVH 10/2012. (I. 20.) számú közleménye az öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztéséhez nyújtandó támogatások kifizetésének igényléséről



A kifizetést az MVH által kibocsátott – támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó – jogerős támogatási határozattal rendelkező ügyfelek 2012. február 1.–május 31. között kifizetési kérelmet jogosultak benyújtani.



Az MVH 11/2012. (I. 20.) számú közleménye a mezőgazdasági utak fejlesztéséhez nyújtandó támogatások kifizetésének igényléséről



Az ügyfél a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 50%-át köteles teljesíteni (2010. december 23. előtt jogerőre emelkedett támogatási határozat esetén).



2010. december 23. és 2011. március 5. között jogerőre emelkedett támogatási határozat esetén: az ügyfél a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 50%-át köteles teljesíteni, ezt a rendelkezést azonban – a beruházás költségének csökkenéséből eredő változás mértékéig – nem kell alkalmazni abban az esetben, ha a közbeszerzéssel megvalósuló költsége a közbeszerzés eredményeként, az eredetileg tervezetthez képest csökken.



A 2011. március 5. után jogerőre emelkedett támogatási határozat esetén: a támogatásban részesülő ügyfél a helyt adó vagy részben helyt adó támogatási határozat közlésétől számított 9 hónapon belül köteles kifizetési kérelmet benyújtani, amellyel olyan kiadás is elszámolásra kerül, amely nem minősül egyéb elszámolható kiadásnak; az ügyfél a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 80%-át köteles teljesíteni, ezt a rendelkezést azonban – a beruházás költségének csökkenéséből eredő változás mértékéig – nem kell alkalmazni abban az esetben, ha a közbeszerzéssel megvalósuló beruházás költsége a közbeszerzés eredményeként az eredetileg tervezetthez képest csökken, továbbá az ügyfél köteles a támogatási határozat kézhezvételétől számított 24 hónapon belül legalább a támogatási döntéssel jóváhagyott elszámolható kiadások összegének 50%-ával elszámolni.



A 17/2011. (III. 4.) VM rendelet 2011. március 5. napján lépett hatályba. Ebből kifolyólag az elszámolható kiadások összegének 80%-át azon ügyfelek esetében kell teljesíteni, akiknek 2011. március 5. napján támogatási határozatuk vonatkozásában nem volt folyamatban jogorvoslati, vagy döntés-felülvizsgálati eljárás és a támogatási kérelemre indult eljárása helyt adó vagy részben helyt adó támogatási határozattal nem került lezárásra.



A kifizetési kérelmet 2012. február 1-jétől 2012. május 31-ig, postai úton lehet benyújtani. A benyújtás helye: a lakóhely/székhely szerinti regionális illetékességû MVH megyei kirendeltség.



Az MVH 12/2012. (I. 20.) számú közleménye az állattartó telepek korszerûsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről



Az MVH által kibocsátott – támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó – jogerős támogatási határozattal rendelkező ügyfelek 2012. február 1.–május 31. között kifizetési kérelmet jogosultak benyújtani.



Az utolsó kifizetési kérelmet legkésőbb a mûvelet megvalósulását követő egy éven belül, de legkésőbb 2015. január 31-ig kell benyújtani.



ÁTK III. jogcím (2009. november 16. és 2009. december 15. közötti támogatási kérelem benyújtási időszak) esetén az ügyfél a támogatási határozat közlésétől számított 9 hónapon belül köteles kifizetési kérelmet benyújtani, amellyel olyan kiadás is elszámolásra kerül, amely nem minősül egyéb elszámolható kiadásnak.





Az MVH 13/2012. (I. 20.) számú közleménye a baromfitelepek korszerûsítéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről



A kifizetési kérelmet 2012. február 1. és május 31. között, postai úton lehet benyújtani. A benyújtás helye: Bács-Kiskun megyei kirendeltség, 6000 Kecskemét, Kisfaludy utca 6.



Az MVH 14/2012. (I. 20.) számú közleménye a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igényléséről



Az utolsó kifizetési kérelmet legkésőbb a mûvelet megvalósulását követő egy éven belül, de legkésőbb 2015. január 31-ig kell benyújtani.



Az ügyfél a megvalósítási határidőn belül a támogatási határozattal jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 50%-át köteles teljesíteni (2010. december 23. előtt jogerőre emelkedett támogatási határozat esetén), ezt a rendelkezést azonban – a beruházás költségének csökkenéséből eredő változás mértékéig – nem kell alkalmazni abban az esetben, ha a közbeszerzéssel megvalósuló költsége a közbeszerzés eredményeként az eredetileg tervezetthez képest csökken.



Felhívjuk a figyelmet, hogy a kifizetési kérelemben szereplő adatokra, a kérelemhez csatolt dokumentumokra nézve módosítási kérelem kizárólag az eredeti kérelem benyújtásának hónapjában nyújtható be. Például a 2012. február 1-jén benyújtott kifizetési kérelem 2012. február 29-ig módosítható.



A kifizetési kérelmet 2012. február 1.–május 31-ig, postai úton lehet benyújtani a lakóhely/székhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltség címére.



Az MVH 15/2012. (I. 20) számú közleménye a kertészet korszerûsítéséhez nyújtott támogatás kifizetésének igényléséről



A kifizetési kérelmet 2012. február 1.–május 31-ig, postai úton lehet benyújtani a lakóhely/székhely szerinti regionális illetékességû MVH megyei kirendeltség címére.



Az MVH 16/2012. (I. 20.) számú közleménye a növénytermesztés létesítményeinek korszerûsítéséhez nyújtott támogatás kifizetésének igényléséről



A kérelmet 2012. február 1.–május 31-ig, postai úton lehet benyújtani a lakóhely/székhely szerinti regionális illetékességû MVH megyei kirendeltség címére.





Forrás:

www.mvh.gov.hu

www.fvm.hu

www.mgszh.hu

www.agrarkamara.hu

 

Szerző:

Hegedûs Szilvia

Berta Dávid

Dömötör Károly

MVH FÖPEKI

A cikk szerzője: Hegedûs Szilvia

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!