Kompakt, univerzális traktorok a Valtra modellválasztékából: A négyhengeres Valtra N széria 88-150 lóerõs teljesítménnyel

Agro Napló
Manapság a gazdák egyre nagyobb tudású munkagépekkel szeretnének precíz munkát végezni. Ez a tendencia fokozottan hat a traktorokkal támasztott követelmények fejlõdésére. A munka minõségét nagyban a munkagép tulajdonságai határozzák meg. Ahhoz, hogy a kiválasztott munkagép igényeit a legjobban ki tudja elégíteni a Valtra minden teljesítménykategóriában kínál különbözõ sebességváltó, hidraulika kialakítást. Ez alapján tudjuk meghatározni a traktor típusát, ezt a típust tudjuk a nekünk legmegfelelõbb opciókkal felruházni. Így kapjuk meg azt a traktort, ami mind a munkagép mind a kezelõ igényeit a legmesszebbmenõkig kielégíti.  

A Valtra N széria négyhengeres Agco Sisu Power motorokkal szerelt, 88-150 lóerős teljesítmény kategóriát fed le. Univerzális traktor, a könnyû munkáktól elkezdve szállítási feladatokon keresztül a talajmunkáig: az N mindenhol megállja helyét, mindennap gazdaságos munkatárs. A Valtra N új fejlesztésû traktor, kategóriája legjobb tulajdonságait ötvözi, multifunkcióssá számtalan megújult felszereltsége teszi.

 


 



Három felszereltségi fok közül tudunk választani



A kiforrott, egyszerûen kezelhető HiTech felszereltség elektro-hidraulikus irányváltót, 3 főcsoportban 4 szinkronizált alcsoportban, csoportonként 3 terhelés alatt kapcsolható sebességi fokozatot találunk. A Powershiftek kapcsolása automatizálható. A HiTech mechanikus kihelyezett szelep vezérléssel szerelt. A fő- és alcsoportok kapcsolása sebességváltó karokkal történik.



A Versu felszereltség sebességváltója 6 csoportban csoportonként 5 Powershiftet tartalmaz. Ebben a modellben már nem találunk sebességváltó kart, mivel a csoportok váltása is gombnyomásra történik. Nem csak a Powershiftek kapcsolása, hanem a C és D csoportok váltása is automatizálható. A kihelyezett szelepek elektro-hidraulikusak, joystickról vagy előre programozott igény szerint vezérelhetőek. Ezen a traktoron már a táblavégi forduló automatika széria felszereltség. Ezen belül az összes elektronikusan vezérelt funkció elmenthető: motorfordulat szabályozás, emelő hidraulika, kihelyezett hidraulika, összkerékhajtás, differenciál zár.



A Direct felszereltség a Valtra nagy büszkesége: saját fejlesztésû és gyártású fokozatmentes sebességváltóval szerelt. Mivel a fokozatmentes hajtás hatékonysága alacsony haladási sebesség mellett alacsony, a HiTech modellekből ismert 4 csoport ebben a váltóban megmaradt, itt elektro-hidraulikusan, gombnyomásra váltható. Mivel a hatékonysági görbét rövidebb vég haladási sebességre felezzük, majd még felezzük, az A csoportban használva is kimagasló hatékonyságot érhetünk el. Minden csoporton belül 0-tól kezdve fokozatmentes haladást tesz lehetővé.

 


 

 

Természetesen a Direct esetében is a kihelyezett szelepek elektro-hidraulikusak, joystickról vagy előre programozott igény szerint vezérelhetőek. Ezen a traktoron is a táblavégi forduló automatika széria felszereltség.



Fülke

A Valtra traktorok tágas, csendes és kezelőbarát fülkével rendelkeznek. A legújabb technológiát alkalmaztuk azért, hogy a kezelőt a lehető legkevesebb káros hatás érje a munkája során. A vezérlő szervek kitûnő elhelyezéssel bírnak, a mindennapi munkavégzés, előprogramozás csuklómozdulatokkal megvalósítható.



Az ajtók nagyok, állíthatóak, strapabíró gázrugókkal szereltek azért, hogy ne legyen semmilyen kellemetlenségünk. A kapaszkodók erősek, a padozat egyenes.

 


 

 



Fejlett hidraulika



Load-sensing hidraulika, Versu és Direct modellek. A kihelyezett szelepek vezérlése könnyen és hatékonyan elvégezhető a karfán található joystick-kal. A joystick használható a homlokrakodó vezérléséhez is. Különös pontossággal lehet beállítani az elvárt hidraulikus teljesítményt a Tractor Terminal kezelőszerveivel.



A Valtra modellek különösképpen magas hidraulikus szállítási teljesítménnyel rendelkeznek, maximum 115 l/perc, melyet átfolyás és időzítés szerint is beállíthatunk. A zárt központú hidraulika kör változó teljesítményû axiáldugattyús hidraulika szivattyúval rendelkezik. A rendszerben elektronikusan vezérelt szelepeket találunk.



A load-sensing hidraulika teljes mértékben kielégíti a legújabb munkagépek és munkagép kapcsolatok hidraulikus igényét. A kihelyezett szelepek maximális száma: hátul 4, elöl 2. A szelepek csak a munkagép által igényelt olajmennyiséget szállítják a munkagéphez, a fennmaradó mennyiséget a többi szelep vagy az emelőmû tudja használni. Így tudunk több hidraulikus egységet egyidejûleg ellátni, amiként az új fejlesztésû munkagépek elvárják. Minden szelep úszó állásban is használható, így érhetjük el például a munkagépek ideális talajkövetését is.





Valtra ISOBUS - Munkagép vezérlés egyszerûbb, mint valaha



Az ISOBUS rendszert a vezető munkagépgyártókkal karöltve fejlesztették ki. A rendszer közli a munkagép információit a traktor vezetőjével, a traktor és munkagép rendszer egymással kommunikál. A Virtual Terminal a fülkében kapott helyet, vezérli a munkagépet, információkat szolgáltat és ment el.



Az ISOBUS teszi egyszerûen kezelhetővé az új, bonyolult munkagépeket, különösképpen akkor, amikor számos automatika és vezérlés található azokon. Az ISOBUS rendszerrel rendelkező munkagépek száma rohamosan növekszik.





Automata kormányzás



Természetesen mint a többi gyártónál, a GPS alapú automatikus kormányzási rendszer rendelhető.



Az N Széria tulajdonságai



Motor alatt elhelyezkedő mellső híd

Magas hasmagasság, tiszta hasalj

Kompakt, rövid orrész

Kis fordulókör

Kitûnő tömeg eloszlás

Ideális homlokrakodó munkákra

Modern, tágas fülke

Akár 150 lóerős teljesítmény kb. 5 tonnás öntömeggel.





Mondja el milyen traktort szeretne, mi megépítjük azt!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?