A Caussade Semences kiváló termékei sikeressé teszik a gazdálkodókat

Agro Napló
Nagy sikerrel zárultak a Caussade Semences augusztusi Mezõhegyesen és Dalmandon tartott kukorica és napraforgó fajtabemutatói. A résztvevõi visszajelzések a rendezvények sikerességét igazolják, és a versenytársakkal való megmérettetés eredményességén túl az is kitûnik, hogy jó úton haladnak kitûzött céljuk felé – vagyis egyre többen ismerik már cégüket és kiváló termékeiket.  


Kukoricaparcellák bejárása Dalmandon

A Caussade Semences számokban



A cég 100%-ban vetőmag nemesítéssel és előállítással foglalkozik 100%-ban termelőkből álló tulajdonosi körrel, és forgalma 16%-át fordítja kutatás-fejlesztésre. Franciaországban és 87 más országban összesen 230 alkalmazottat foglalkoztat, forgalma pedig évi 100 millió euro. Kutatóállomásai közül 4 található Európában, 3 pedig a tengerentúlon, ahol 23 növényfaj fejlesztése és közel 180 fajta termesztése zajlik. Genetikáikat már 34 országban ajánlják.



Vetőmag előállítást 20 ezer hektáron végeznek, több mint 1000 szaporítással foglalkozó gazda bevonásával.



A legerősebb genetikai bázisok sorában



Az egyik legmodernebb kutatási infrastruktúrával rendelkező Caussade Semences egyenlítőtől délre elhelyezkedő állomásainak fontos szerepe a nemesítés felgyorsítása. Kutatás-fejlesztésük a genetikai alapokra helyezett legújabb nemesítési technológiákat reprezentálja, termékeik beilleszthetőek a különböző éghajlati és technológiai adottságú termesztési területekre – így a legmegfelelőbb hibrideket és fajtákat tudják biztosítani partnereiknek.

 


 

 



Kutatás-fejlesztés a teljesség igényével



A Caussade Semences célja nemcsak a nemesítő állomásaikon elért genetikai előrehaladásuk eljuttatása a gazdálkodókhoz, de a termesztő területekről való információgyûjtés is. Ezzel valósul meg az, hogy a nemesítés iránya találkozzék a különböző területeken jelentkező gazdálkodói igényekkel. Az egyes területekre szánt hibridek genetikai állománya tehát tartalmazza azokat a kulcsfontosságú, a célterületről származó géneket, amelyek fokozzák azok helyi alkalmazkodóképességét.



Az előállítástól a forgalmazásig



A kiváló vetőmag-előállítás garanciájaként a szántóföldi termelést végző partnereiket szigorú kritériumok szerint választják ki, ahol elsődleges a szaktudás, valamint a technikai felszereltség – de a cég szakemberei folyamatos megfigyelés alatt tartják a szaporítási parcellákat is. A legmodernebb technológia a vetőmagüzemen túl természetesen a csomagoló vonalakra is kiterjed. Híresen kiváló minőségû vetőmagjaik standardjai csíraképesség, fizikai- és genetikai tisztaság tekintetében szigorúbbak az európai szabványoknál.



A rendezvények szükségességét igazolja, hogy a kiváló genetikát kínáló Caussade Semences mára egyre ismertebbé és keresettebbé vált a hazai piacon is, korábban megalapozott romániai és bulgáriai sikereiket követően.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!