PRIMUS SEED - Lépéselõnyben a SAATEN-UNION újgenerációs kukoricahibridjeivel!

Agro Napló
Az elmúlt évek idõjárási anomáliáinak erõsödése valamint a talajaink tápanyag-ellátottságának és általános kultúrállapotának helyzete sok esetben nem teszi lehetõvé, hogy a növények genetikai potenciáljukat megközelítõ termést érjenek el.  

Egyre gyakrabban kénytelen így a kukorica is stresszes időszakok sorozatát túlélni egy vegetációs ciklusban: legyen az extrém hőség vagy hideg, csapadékhiány, levegőtlen talajszerkezet, makro- vagy mikroelemek hiánya, a rovarok vagy gombabetegségek által kiváltott kártétel vagy a növényvédő szerek okozta mellékhatások, hogy csak néhányat említsünk. Sok-sok olyan tényező, amelyeket a növénytermesztők csak korlátozottan tudnak ellensúlyozni.

A SAATEN-UNION az elmúlt években olyan természetes eredetû, bioaktív anyagok fejlesztésére fordított komoly erőforrásokat, amelyeket a vetőmagon alkalmazva sikeresen csökkenthetők a növényeket érő kedvezőtlen hatások következményei, azaz nem optimális körülmények között is magasabb termés, nagyobb termésbiztonság és magasabb jövedelem válik elérhetővé.

 


 

 

A PRIMUS SEED márkajelzés bevezetésével célunk, hogy még fokozottabban kihasználjuk újgenerációs hibridjeink magas genetikai potenciálját, fokozzuk a kelés gyorsaságát és homogenitását, a kezdeti fejlődés dinamikáját, a fiatal növények levélfelületének növekedését. A fenti előnyök biokémiai alapja a talajban található – a növények számára sokszor felvehetetlen állapotú – tápanyagok hatékonyabb mineralizációja és hasznosulása: 

- a csírázás folyamata felgyorsul, a szántóföldi kelés aránya javul, 

- a gyökerek tápanyag-felvételi kapacitása emelkedik, erőteljesebb gyökérfejlődés, 

- erőteljesebb, dinamikusabb kezdeti fejlődés, 

- javul a növények fotoszintézise, vitalitása, 

- csökkenti a környezeti stresszhatások negatív következményeit, 

- összességében magasabb terméshozamok realizálódnak.

 


 

 


 

 

A SAATEN-UNION az elmúlt években több hibriden és kísérleti helyszínen tesztelte ezen biokatív hatóanyagok hatásait. Az eddigi egyértelmûen pozitív tapasztalatok alapján 2011-ben folytatódik alkalmazásuk a SUFAVOR (FAO 360), a SURREAL (FAO 370), a SUPERBIA (FAO 450), a SUMBRA (FAO 480), a SUAREZ (FAO 350) és a SUMER (FAO 340) újgenerációs hibridek esetében PRIMUS SEED márkajelzéssel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!