Újgenerációs STELA és LAW szárítók a Pannonagritól

Agro Napló
Tisztelt leendõ szárítótulajdonos! Bármely szárító forgalmazótól vásárol Ön komplett szárítótelepet, ezeknek az üzemeknek fõbb gépegységei általában megegyeznek, hiszen minden szárítótelep közel azonos részekbõl áll.

Ezek a részek a következők: 




- GA – garatrédler, amely az előtároló területről az első felvonóba továbbítja a terményt és beadagolási sebessége általában frenkvenciaváltóval szabályozható; 

- SF1 – serleges felvonó, amely az előtisztítót táplálja; 

- ET – előtisztító, amely a nagyobb szennyezőket, a gyommagvakat és a por egy részét távolítja el a terményről; 

- SF2 – serleges felvonó, amely a szárítót táplálja, vagy a szárítót megkerülve kétfeléváltón keresztül az utótisztítóba továbbítja a terményt; 

- SZÁ – szárítóberendezés, amelyről később írok részletesebben; 

- RÉ2 – láncos szállító, amely a száraz magot a szárítóból a hármas felvonóba továbbítja; 

- SF3 – serleges felvonó, amely az utótisztítót táplálja; 

- UT – utótisztító, amely a szárítás során leváló port és léhát, valamint a további felhasználásra szánt száraz tört szemet veszi ki a terményből; 

- SF4 – serleges felvonó, amely a tranzittartályt táplálja; 

- TR – tranzittartály, amely a száraz terményt elszállító gépkocsikat tölti meg.





A gabonaszárítók vonatkozásában elmondható, hogy a pályázatos értékesítési lehetőségek kiszolgálására immár több mint 30 szárítótípus forgalmazása történik Magyarországon.



A mi viszonyainkhoz leginkább azok a gépek felelnek meg, amelyek saját hazájukban is hasonló feladatokat látnak el, mint Magyarországon, tehát univerzálisan használhatóak és minden terményféleséget hatékonyan képesek szárítani. Bírják az igénybevételt és a repce, gabona (esetenként) napraforgó, kukorica leszárítása során akár fél évet is képesek megállás nélkül üzemelni.





Több ilyen szárítótípus is van a magyar piacon és ezek közül a típusok közül mindenképpen vezető szerepet játszanak és a hosszú évek üzemi gyakorlata során tekintélyt vívtak ki maguknak a német gyártmányú STELA szárítóberendezések és a francia gyártmányú LAW szárítóberendezések.





A STELA és LAW szárítókról elmondható, hogy azok rendkívül robosztus kivitelûek. Saját hazájukban 30-40 éve mûködő gépek is megbízhatóan szolgálják a termelőket. Ezekre a gépekre jellemző a kiváló munkaminőség és energiatakarékos mûködés.

Egyik erősségük a szárítási folyamat automatikus vezérlése, amellyel kiváló minőségû, egyenletes nedvességtartalmú végterméket tudnak biztosítani üzemeltetőiknek.

 


 

 





A legtöbb fejlesztési javaslat a gyakorlatból érkezik. Fontos, hogy a forgalmazott szárítótípusoknak legyen egy olyan „gazdája”, aki az üzemeltetés mûszaki kiszolgálását felelősen végzi, az üzemi tapasztalatokat összegyûjti, értékeli és azokat a szárítók gyártójához továbbítja. Így biztosítható a berendezések folyamatos fejlesztése és a szárítótelepek színvonalas mûszaki kiszolgálása.



Ezt a feladatot teljesíti a Pannonagri Kft., amely immár több, mint 15 éve foglalkozik a STELA és LAW szárítótípusok, valamint kiszolgáló technológiáik értékesítésével és szervizelésével és ezen időszak alatt több, mint 130 szárítótelepet hozott létre Magyarországon.



Legyen Ön is a partnerünk, győződjön meg az általunk forgalmazott technika magas színvonaláról, szervizszolgáltatásunk megbízható mûködéséről.












Pannonagri Kft. • 2890 Tata, Toldi M. u. 15/A • Tel.: 06-34/487-111

Fax: 06-34/487-222 • pannonagri@t-online.huwww.pannonagri.hu

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!