2024. május 3. péntek Tímea, Irma

Aktuális támogatások

Agro Napló
Az EMVA agrár-környezetgazdálkodási támogatás területazonosítási kérelmet, a kifizetési kérelem benyújtása elõtt, 2010. május 15-ig kell beadni. Az egységes kérelmet 2010. május 17-ig kell elektronikus úton beküldeni. A 2010. évi tejkvóta támogatás beküldési határideje május 15.  

Az MVH 55/2010. (IV. 14.) számú közleménye

A 2010. évi egységes kérelem benyújtásáról

Az egységes kérelem a www.mvh.gov.hu honlapon található elektronikus kérelemkitöltő felületen tölthető ki. A vis maior bejelentéshez kapcsolódó papír alapú igazoló dokumentum postai úton küldendő meg az MVH illetékes megyei kirendeltsége részére.



Az egységes kérelem benyújtási határideje: 2010. május 17.





Az egységes kérelem az említett határidőt követően még 25 naptári napig (2010. június 9-ig) benyújtható, de ebben az esetben a megállapított támogatási összeg munkanaponként 1%-kal csökkentésre kerül. Az egységes kérelem benyújtásánál csak a földhasználattal rendelkező személy nyújthat be az adott területek után területlapú támogatást. Az egységes kérelemben meg kell jelölnünk, a területalapú és az agrár-környezetgazdálkodási támogatás mellett a lehetséges cukortámogatást vagy az erdészeti támogatásokat, lágy szárú vagy fás szárú energiaültevény, nem termelő mezőgazdasági beruházások, ültetvénykorszerûsítési támogatásokat.







Az MVH 51/2010 (IV. 07.) számú közleménye

Az EMVA nyújtott agrár-környezetgazdálkodási támogatás igényléséről szóló 71/2009. (V.29.) MVH közlemény módosításáról

Az első gazdálkodási évre vonatkozó tápanyag-gazdálkodási tervet és földhasználati tervet legkésőbb 2010. május 15-ig kell elkészíteni.

Területazonosítási kérelem: a területazonosítási kérelmet május 15-ig, a kifizetési kérelem benyújtása előtt kell benyújtani.

Kifizetési kérelem: kifizetési kérelmet azok az ügyfelek nyújthatnak be, akik ezt megelőzően területazonosítási kérelmet nyújtottak be. A támogatásra jogosult részére az első éves kifizetéssel egyidejûleg kerül kifizetésre a kötelezettségvállalással érintett egybefüggő terület EOV koordinátákkal történő beazonosításának költsége, amely:

a) minden támogatásra jogosult esetében 20 eurónak megfelelő forintösszeg, továbbá

b) a területazonosítási kérelemnek helyt adó vagy részben helyt adó határozatban jóváhagyott területek után hektáronként 2 eurónak megfelelő forintösszeg.





A MVH 67/2010. (IV. 30.) számú közleménye

 A védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás igényléséről

A támogatási kérelem módosítására a támogatási kérelem benyújtási határidején belül, legkésőbb május 31-ig van lehetőség egy újabb támogatási kérelem papír alapon történő benyújtásával. A benyújtási időszakon belül benyújtott támogatási kérelmek közül a 2010. május 31-ig benyújtott legutolsó kérelmet veszi figyelembe az MVH.

 



Az MVH 66/2010. (IV. 29.) számú közleménye

A kertészeti ültetvények korszerûsítéséhez, korszerû ültetvények létesítéséhez nyújtandó támogatások igényléséről 

-  A támogatás igénybevételének feltételei

Támogatás kizárólag a támogatási rendeletben meghatározott intenzív ültetvény

• faj- vagy fajtaszerkezet változtatása,

• faj- vagy fajtaszerkezet korszerûsítése érdekében,

• meglévő ültetvény területének növeléséhez,

• új intenzív ültetvény telepítéséhez,

• az ültetvénynek a beruházás befejezéséig történő ápolásához vehető igénybe.

- A kérelem benyújtása

A támogatási kérelmet az MVH által rendszeresített formanyomtatványokon, az MgSzH lakóhely/székhely szerint illetékes területi szervéhez postai úton kell benyújtani egy példányban. Az MgSzH címjegyzéket a támogatási közlemény 15. számú melléklete tartalmazza. A támogatási kérelem benyújtására nyitva álló időszak: 2010. május 3.–2010. június 3.

- A kifizetések igénylése

A támogatásra jogosult ügyfelek évente kifizetési kérelmet jogosultak benyújtani 2011-től kezdődően évente az egységes kérelem keretein belül május 15-ig az MVH-hoz.

A megvalósított és májusban lejelentett ültetvényekhez kapcsolódóan további elszámolások nyújthatók be az MVH-hoz augusztus 1–31. között. A kifizetési kérelmek benyújtásának módjáról és határidejéről az MVH külön közleményben rendelkezik.





Az MVH 57/2010. (IV. 16.) számú közleménye

A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezeléséhez kapcsolódó, 2010. évi különleges támogatás igénybevételének feltételeiről.

A támogatási kérelmet 2010. május 15-éig a MVH honlapján (www.mvh.gov.hu ), jelen közleményben közzétett nyomtatványon kell benyújtani a területileg illetékes MVH kirendeltséghez.





29/2010. (III. 30.) FVM rendelet

A zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott különleges támogatásának igénybevételéhez kapcsolódó feltételek megállapításáról.





Az MVH 68/2010. (IV. 30.) számú közleménye

A szaktanácsadási szolgáltatások igénybevételéhez nyújtandó támogatás igényléséről.



Forrás: www.mvh.gov.huwww.agrarkamara.huwww.fvm.hu  

Berta Dávid • MVH-FÖPEKI

Hegedûs Szilvia • NyME-MÉK

Farkas Endre • szaktanácsadó



A cikk szerzője: Hegedûs Szilvia

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!