A sokoldalú AGROLÁNC Kft.

Agro Napló
A mezõgazdasági piacon ültetvénytraktorairól jól ismert Agrolánc Kft. 2009. október 7-én Technikai Show elnevezésû rendezvényén sorakoztatta fel termékeit Domonyvölgyben, a Lázár Lovasparkban.  







Az Agrolánc Kft. 1990. óta kizárólagos magyarországi képviselője az olasz ANTONIO CARRARO vállalat által gyártott multifunkcionális mezőgazdasági és kommunális traktoroknak. A traktorok képviselete mellett szintén közel húsz éves forgalmazói kapcsolat fûzi a céget a GIANNI FERRARI professzionális fûnyírógépeket gyártó olasz és a multifunkcionális járdatisztító seprûgépeket előállító TENNANT amerikai nagyvállalatokhoz.

Az Agrolánc Kft. az alapítása óta eltelt évek során számos olasz munkaeszköz gyártóval kötött kizárólagos forgalmazói szerződést, illetve elnyerte a TORO multinacionális amerikai nagyvállalat professzionális fûnyíró gépeire valamint a német AGRIA márkájú egytengelyes traktorokra vonatkozó kizárólagos forgalmazói jogot is.

Az Agrolánc Kft. október eleji bemutatóján a kommunális szektorban jelentkező fenntartási munkák elvégzésére alkalmas, valamint park- és kertápolásra illetve golf- és sportpálya karbantartásra használt gépek és munkaeszközök széles választékát tekinthettük meg.

A magas minőségi követelményeknek megfelelő kommunális gépkínálatból mi azokra az erőgépekre és munkaeszközökre voltunk kíváncsiak, amelyek a mezőgazdasági termelőket is maradéktalanul ki tudják szolgálni. E gépek megismeréséhez Gombár Mihály, az Agrolánc Kft. mérnök-üzletkötője volt segítségünkre.






Az ANTONIO CARRARO traktorgyártó cég alig egy évvel ezelőtt, a Bolognai EIMA kiállítás alkalmával mutatta be a nagyközönségnek új, Ergit 100-as traktorsorozatát, amelynek egyik legnagyobb teljesítményû, négy egyforma átmérőjû kerékkel rendelkező tagja a TRX 10400 –as modell. A 2009-es év második felétől rendelhető traktor egyik különlegessége a megfordítható kormány-ülés rendszer, amelynek köszönhetően a hátsó függesztésû munkaeszközök is tolt eszközként üzemeltethetők – például a venyigezúzásnál. A jármû új Yanmar motorral készül, amelynek kisebb a fogyasztása és a károsanyag-kibocsátása, illetve a hosszabb szervizperiódusok miatt alacsonyabb karbantartási költségszinttel üzemeltethető. A „cápaorr” motorháztető, a sárvédőkbe szerelt fényszórók, a méhkaptár mintázatú hûtőrács mind a megújult külsőt tükrözik. A traktor orrsúlyai a korábbi megoldással ellentétben nem a motor elé, hanem a motorblokk két oldalára kerültek felszerelésre, ezáltal csökkent a traktor hossza és kanyarodási íve, illetve javult a motor hûtésének hatásfoka. A professzionális traktorok bármilyen szőlő- és gyümölcsültetvényben használatos munkaeszközzel felszerelhetők: kultivátorokkal, soraljmûvelőkkel, szárzúzókkal, soraljkaszákkal, permetezőgépekkel, szőlőcsonkázó gépekkel, előmetszőkkel, szüretelő adapterekkel, pótkocsikkal, amely eszközök szintén szerepelnek az Agrolánc Kft. termékpalettáján.








Az alacsonyabb teljesítménykategóriájú ANTONIO CARRARO traktorok Magyarországon legismertebb képviselője a Tigre Country 4400 elnevezésû modell, amelyet 38 LE teljesítményû, háromhengeres, vízhûtéses Yanmar dízel motor hajt. Az erőgépre két év a garancia! A Country 4400 az egyik legnépszerûbb ANTONIO CARRARO modell a mezőgazdasági- és kommunális szektorban egyaránt. Munkaeszközei: hidraulikus rézsûkasza, fûnyíróasztal, gyûjtőtartályos fûnyíróasztal, hótolólap, fûlevegőztető, homlokrakodó, árokásó, eke, tárcsa, talajmaró, kultivátor, soraljmûvelő kultivátor.






Az Agrolánc Kft. több, mint 10 éve forgalmazza az olasz CARAVAGGI cég ágaprító és komposztáló gépeit, amelyek a gép méretétől és kialakításától függően 3–60 cm átmérőjû faanyag aprítására alkalmasak. A legnagyobb darabszámban a 8–25 cm átmérőjû fásszárú anyag feldolgozását végző gépmodelleket értékesíti az Agrolánc Kft. A gépek mûködésük alapján lehetnek:



• késes, egygaratos rendszerûek,

• késes és kalapácsos, kétgaratos rendszerûek (itt az egyik garaton keresztül a kalapácsos térbe, a másik garaton keresztül a késes térbe jut az apríték),

• késes-kalapácsos, egygaratos rendszerûek.



A különböző aprítási eljárással kapott anyagnak más és más a felhasználási célja. A késes rendszerek által feldolgozott fát alapvetően brikett készítéséhez, aprítéktüzeléshez; a kalapácsos rendszerek nyesedékét elsősorban talajtakarásra használják. A gépek elektromos, benzin- és dízel motoros, valamint traktorhajtású változatban is rendelhetők. A bemutatott BIO 230-as modell kombinált rendszerû, aprítéka brikettgyártáshoz és aprítéktüzelésre egyaránt alkalmas. A gép teljesítménye kiváló, óránként 8-10 m3, 10 cm átmérőjû ágakat képes feldolgozni. Kedvező ár/érték arányának köszönhetően közkedvelt termék a magyar piacon.





Képgaléria:

www.agronaplo.hu/kepgaleria/78

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nagyot zuhant a műtrágya ára

Nagyot zuhant a műtrágya ára

Bár a műtrágya összességében még mindig drágább, mint egy éve, néhány termék ára már a tavalyi szintre csökkent az első negyedévben.

TOTY 2023 warms up the engine

TOTY 2023 warms up the engine

On June 15-16 in Milan Italy, during the kick-off event called “Let the Challenge Begin”, will start the evaluating process of the tractors competing...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!