85 éves a GabonaKutató

Agro Napló
A Gabonakutató Nonprofit Kft. (annak jogelõdjei) már évtizedek óta megrendezi a hagyományosnak tekinthetõ kalászos és õszi káposztarepce bemutatóit. Az intézményünk ebben az évben ünnepli 85. születésnapját, ami a mezõgazdasági kutatást tekintve nem kis idõ.  

 

Az elmúlt évtizedek kutató fejlesztő (K+F) munkájának számos gyakorlati (fajták, hibridek) és alapkutatási (technológiai, módszertani…) eredménye került közkincsé, közhasznúvá. A GK Kft. elnevezés ma még idegenül hangzik, mivel jan. 1-től ez a hivatalos, regisztrált nevünk, de tevékenységünket a továbbiakban is a jól ismert „GK” jelző határozza meg (Gabonakutató), ami azt jelenti, hogy munkánkat továbbra is ennek szellemében végezzük és folytatjuk.



Miért is invitáljuk önöket bemutatóinkra, hiszen ez évben ismét több tucat szántóföldi bemutató lesz az ország különböző régiójában, ahol szintén találkozhatnak velünk és fajtáinkkal is.



A GK által rendezett bemutatók azonban szélesebb körû lehetőséget adnak arra, hogy a fajtáink születésénél bábáskodó szakemberekkel is találkozzanak, kérdezhessenek, konzultáljanak, valamint tapasztalatot cseréljenek az ország különböző régióiból idesereglett kollégáikkal, növényvédős szakemberekkel és más a szakmán belüli résztvevővel, akik naprakész hasznos információval szolgálnak.

 


 





Bemutatónkon célunk az, hogy a meghívott előadók és mi is a napi aktualitásokkal kapcsolatos előadásokat tartsunk, (GK Kft., FVM, MGSZH, mg. piaci szereplői) amit szántóföldi szemle tesz teljessé. A szemle során, egy helyen láthatják fajtáinkat (több, mint 45 db), a jövő fajtáit, amelyek 3., 2., 1. évesek az állami kísérletekben, de megtekinthetik a szárazságtûrési és biotikus rezisztencia növelését szolgáló kórtani kísérleteket, valamint a fajtafenntartásokat és a szelekciós kertünket.



A fentiek értelmében tehát szeretettel várunk minden érdeklődőt, ezért a közölt meghívót tekintsék névre szólónak és tiszteljenek meg bennünket, hiszen az Önök tapasztalatai, véleménye számunkra nagyon fontos, annál is inkább, mert munkánkat csak akkor tudjuk eredményesen folytatni, ha tudjuk, hogy Önöknek milyen tapasztalataik és elvárásaik vannak fajtáinkkal kapcsolatban.

Dr. Beke Béla

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A ragadó idő foglyai

A ragadó idő foglyai

Becsapja magát az, aki nem veszi tudomásul a változást, aki megszokásból cselekszik. Az elmúlt év árnyékából értékelve 2023 egy igazán nehéz év lesz....

Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az őszi búza tavaszi lombtrágyázása

Az idei év sem szűkölködik növényeink részére szélsőséges időjárásban, ami miatt a tenyészidőszakban egyre kevesebb a növények számára a növekedéshez...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!