2024. május 3. péntek Tímea, Irma

A húsosok levele ÁFA-ügyben a döntéshozókhoz

Agro Napló
A válságkezelõ kormányzat ÁFA-átalakítási terveit kifogásolták a húságazat szereplõi, mivel az eddig közzétett elképzelések az alapvetõ élelmiszerek ÁFÁ-jának mérséklésérõl szóló tervekbõl kihagyták a sertés és a marha tõkehúsokat valamit húskészítményeket.  







A húsos szakmai szervezetek – a Magyar Húsiparosok Szövetsége, a Vágóállat és Hús Terméktanács, valamint a Húscéh – nyílt levélben hívták fel álláspontjuk figyelembevételére Bajnai Gordon miniszterelnököt, Gráf József és Oszkó Péter minisztereket továbbá Navracsics Tibor, Kóka János, Mesterházi Attila és Semjén Zsolt frakcióvezetőket és Herényi Károly országgyûlési képviselőt.



A szakmai szervezetek jelezték, hogy a hús termékpálya szereplői számára elfogadhatatlan, igazságtalan és diszkriminatív a tervezett ÁFA-kulcs módosítás, amely a hústermékek forgalmi adóját megemelni és nem csökkenteni szándékozik. Kérik a nyílt levélben megnevezett politikusokat, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az ÁFA-átalakításról szóló törvénytervezetben a hústermékek ÁFÁ-ját már az alapvető élelmiszerek adókulcsával együtt a jelenleginél alacsonyabb szinten határozzák meg.





Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!