Gépbemutató Kétsopronyban

Agro Napló
Közös gyakorlati bemutatóval egybekötött gépmustrát tartott május elején Kétsopronyban a P.Z.S. Vállalkozás valamint a Kasz-Coop Derecske Zrt. A bemutatón a SIP-SEMPETER szlovén mezõgazdasági gépgyár termékeivel ismerkedhettek meg az érdeklõdõk.



A szlovén cég elsősorban a szálastakarmány-betakarítás gépeire szakosodott, de gyártanak több méretben szervestrágya-szórókat, kukoricacső-törőket és -fosztó berendezéseket és rendfelszedő kocsikat is. A gépek mûködését a gazdálkodók a gyakorlatban is tanulmányozhatták. Patkós Zsigmond, a P.Z.S. Vállalkozás ügyvezető igazgatója a bemutató kapcsán arról beszélt az Agro Naplónak, hogy immár negyedik éve foglalkoznak a szlovén cég termékeinek forgalmazásával. Ebben az évben negyedszer mutatják be az érdeklődőknek a SIP-SEMPETER termékeit. A gépmustrát minden alkalommal Kétsopronyban, a Rákóczi Mezőgazdasági Szövetkezet területén rendezték meg. Az idén a bemutatóra meghívták a Kasz-Coop Zrt.-t is, felkérve őket a Zetor traktorok biztosítására a különböző szálastakarmány-betakarító gépek mûködtetésénél.



Az ügyvezető igazgató beszélt arról is, hogy véleménye szerint tavaly cége jó évet zárt. Tavaly ugyanis az előző két évhez képest több SIP terméket értékesítettek a magyar piacon. Az idei évről azonban még nem kívánt nyilatkozni, mondván, hogy a piaci tendenciák azt mutatják: ebben az évben a múlt évhez viszonyítva várhatóan kevesebben vesznek majd új gépet.

Patkós Zsigmond úgy véli: a bajok gyökere ott van, hogy a forint erősödése csak május elején kezdődött meg, és ekkor már megtörténtek az első kaszálások. Vagyis, aki májusban nem vette meg az új szálastakarmány-betakarító gépet, az már valószínûleg a jövő évre halasztja a vásárlást.



Az ügyvezető igazgató úgy látja, hogy a SIP trágyaszórók iránt nagy az érdeklődés, azonban a fizetőképes kereslet némileg korlátozott. A szakember szerint szinte valamennyi gazdálkodó az új géptámogatás meghirdetésére vár. (A szerk. megjegyzése: az új géptámogatást azóta meghirdették.) Ebben az évben új termékként jelent meg a magyar piacon a középen felfüggesztett fûkasza – SILVERCUT –, ami e technológiában újdonságnak számít. A bemutató a Kasz-Coop Derecske Zrt. által forgalmazott GALLIGNANI körbálázó és bálacsomagoló bemutatásával zárult.

 


Géptámogatás igénybevétele esetén a SIP termékek a gépkatalógusban a SIP P.Z.S. termékmegnevezés alatt találhatók az 1-es korszerûségi mutatónál

 

A rendezvényen készült képek megtekinthetők a www.agronaplo.hu/kepgaleria/54 honlapon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Takarmányfüvek és keverékeik

Takarmányfüvek és keverékeik

A tej és marhahús előállításának üzletága nagyban függ attól, hogy rendelkezésre áll-e a szükséges mennyiségű és lehető legjobb minőségű szálastakarmá...

Új ásványvízgyár épül Soltvadkerten

Új ásványvízgyár épül Soltvadkerten

Mintegy 400 millió forint európai uniós támogatásból két csarnokkal és új, innovatív eszközökkel bővíti ásványvízgyártó kapacitását a soltvadkerti Pho...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!