Mintegy 600 látogató és 23 örökbefogadott kutya az Elsõ Noé Kutyás Találkozón

Agro Napló
A Noé Állatotthon Alapítvány elsõ alkalommal szervezte meg, és április közepén a fõvárosban, Rákoscsabán, az alapítvány állatotthonában tartotta meg a kutyás találkozóját és örökbefogadó napját. Az eseményre mintegy 600 érdeklõdõ kutyabarát volt kíváncsi, és 23 kutya talált új gazdára, õket örökbe fogadták. A rendezvényen örökbefogadott kutyusok mellett további kutyusok is szert tettek gazdi jelöltekre, akiknél jelenleg történik az úgynevezett „összeszoktatás”  



 












Az Intervet Hungária Kft. Magyarország egyik vezető állatgyógyszer-gyártó és -forgalmazó cége összesen 1500 darab Scalibor nyakörvet adományozott hazai állatmenhelyek számára. A kullancsok és lepkeszúnyogok ellen védelmet nyújtó szagtalan nyakörvből 300 darabot a Noé Állatotthon Alapítvány kutya lakói kaptak. Ezt április 18-án az I. Noé Kutyás Találkozó és Örökbefogadó Nap alkalmával adta át az Intervet, mint az esemény főtámogatója. Az eseményen hazai több híresség is megjelent Falusi Mariann, Terecskei Rita a Zanzibár énekesnője és Gangszta Zoli is csatlakozott a jelenlévőkhöz.



„Az Intervet célja a Scalibor nyakörvek adományozásával az volt, hogy felhívja a figyelmet a kullancsok elleni védekezés fontosságára. Egy-egy ilyen nyakörv akár az életet is jelentheti a babéziózist okozó kullancsfertőzésekkel szemben a kutyák számára. Ezért ajánlottuk fel az összesen mintegy 4,5 millió forint értékû 1500 darab Scalibor nyakörvet a hazai állatmenhelyek és -otthonok (MÁOSZ, MÁTSZ és HEROSZ) kutya lakói számára” – mondta Molnár Judit az Intervet Hungária Kft. kommunikációs vezetője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!