Konyári János lett a 2008-as év bortermelõje

Agro Napló
Gálaebéden adta át január végén a Magyar Bor Akadémia a 2008-as Év bortermelõje kitüntetõ címet Konyári Jánosnak, a balatonboglári borvidék borászának.  


 

 

A Magyar Bor Akadémia tagjai csaknem 20 éve ítélik oda minden évben 5 jelölt közül választva az Év borásza címet. Az elismerésre több szakmai és civil szervezet, továbbá egyénileg felkért szakértők is tesznek javaslatot, de a jelöltek közül végül is a Magyar Bor Akadémia tagsága választja ki a győztest.

Az Év bortermelője címre érdemesnek talált borász időbeni korlátozás nélkül viselheti a megválasztást követő egy év után a borászberkekben igen jelentős rangot jelentő címet a választás évének megjelölésével.

A múlt évben Konyári János mellett jelölték még a címre Légli Ottót (balatonboglári borvidék), Lőrincz Györgyöt (egri borvidék), Szöllősi Mihályt (ászár-neszmélyi borvidék) és Vida Pétert (szekszárdi borvidék).

A szakértők szerint a múlt évi szőlőtermésből mintegy 3,5 millió hektoliter került a pincékbe. A tavalyi évjárat mennyiségét tekintve közepes, minőségileg pedig jó volt.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!