Tavasz a Fertilia Kft.-nél

Agro Napló

 

Felkészülés egy rendkívüli tavaszra



Rendkívüli tavasz várható, mert a korábbi évekhez viszonyítva kevesebb a rendelkezésre álló mûtrágyakészlet hazánkban és a környező országokban is. A gázhelyzet is azt a várakozásunkat támasztja alá, hogy a tavaszi szezon során lehetnek időszakok, amikor a keresleti piac lehet a jellemző, ezért minden eddiginél intenzívebben keressük a beszerzési lehetőségeket, töltjük fel a raktárainkat, illetőleg már megkezdtük a kiszállításokat.



Csakúgy, mint eddig, termékeink mellé a teljes logisztikai hátteret is biztosítani tudjuk. A Fertilia Kft. logisztikai rendszerét saját tulajdonlású sok ezer m3 tárolótér, raktárépületek, tartálykamionok, teherautók, flexibilis és telepített tartályok, valamint tapasztalt és odafigyelő munkatársak alkotják. A korábbi évben újabb raktárakat vásároltunk és tovább bővítettük a logisztikai kapacitásunkat is.





Új termékek, új összetételek, siker



A Fertilia Kft-nél az elmúlt évben is számos fejlesztés történt annak érdekében, hogy minél jobb termékekkel tudjuk ellátni a gazdálkodókat.

Arról már hírt adtunk, hogy 2008 szeptemberében beindult az UMG, azaz az Új Mikroelem Generáció fantázia nevû mûtrágyánk próbagyártása. A próbagyártásnál nem állt meg a fejlesztés, október óta az UMG üzem mûködik, a tavaszi szezonra pedig a mikroelem granulátumoknál az eddigi mono összetételek mellé növényspecifikus összetételek is kidolgozásra kerültek.

 

A Fertilia Kft. a termékfejlesztést partnereinek részéről jelentkező igények alapján végzi. Tavaszi kínálatában a hagyományos tavaszi nitrogén mûtrágyák mellett saját termékeket kínál vásárlóinak.

A palettán a folyékony Fertisol, a szilárd MAS Sulfix és Gramix NPK mûtrágyák egyaránt megtalálhatók.



• A Fertisolból 7 különböző összetételt ajánlunk partnereinknek, melyeket a tavaszi kultúrákhoz igazítottunk. Az ajánlott összetételek mellett az egyedi igények alapján összeállított receptúrákat is elkészítjük.

• A MAS Sulfix a kénen kívül magnézium- és kalciumtartalommal is bír, ezzel a termésbiztonság mellett kimagasló ellenállóképességet biztosít a betegségekkel és kártevőkkel szemben.

• Gramix NPK egyedi igények szerint összeállítható mûtrágya családunkat UMG kiegészítéssel is elláttuk. Az összetételek kialakításánál nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy minden kultúrát a megfelelő mennyiségû és arányú tápelemmel lássunk el.



Nagy örömünkre szolgál, hogy a Gramix rendszer bővült, elkészült a SOILFORT tápanyag-gazdálkodási szoftver, mely a szakmai alapelvek mellett a pályázati és törvényi előírásokat is figyelembe véve készít mûtrágyázási tervet.



Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy munkánk elismerése képpen a Gramix rendszer, illetőleg a Gramix NPK egyedi igényeken alapuló mûtrágyánk elnyerte az Agro+Mashexpo Innovációs díját.

 


 

 


 

 


Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!