BIOMIN - hozamfokozás természetes anyagokkal

Agro Napló
Rendszeres szakmai tájékoztatók A BIOMIN fórum rendszeres esemény lesz a jövõben évente két alkalommal szeretnénk megrendezni, ahol különbözõ, az állattartókat különösen érdeklõ és érintõ témákról esik majd szó – tájékoztatta az Agro Naplót Dr. Jakab Gábor, a BIOMIN Takarmányozási Kft. vezetõje, a társaság néhány héttel ezelõtt, Visegrádon megtartott jubileumi szakmai rendezvényén. A fórum apropója az volt, hogy a cég 2008-ban ünnepelte 25 éves fennállását.  


 

Mindehhez hozzátette: a 25 éves évforduló alkalmából a BIOMIN egy olyan fórumot szeretett volna rendezni a szakembereknek, amelyen számos félreértést el lehet oszlatni, és több kérdéskörben új ismeretekhez is lehet jutni. A BIOMIN-nál ilyennek ítélik a toxinok – azaz a gombák által termelt káros anyagok – témáját. Erre hazánkban sok gazdálkodó még nem figyel kellő mértékben. Ahol pedig figyelnek rá, ott a toxinkérdést próbálják csak az úgynevezett megkötőkkel orvosolni. De általában nem tudják azt, hogy megkötőkkel a toxinok nem kezelhetőek. Azokat a toxinokat, amelyek nem köthetőek – például a zaraelon és a trichotecén toxinok – csak elbontani lehet. Ezeket a gondokat pedig jelenleg csak a BIOMIN tudja hatékonyan megoldani a piacon.

Egyéb más olyan termékről is szó esett a fórumon, amelyek fontosak az elkövetkezendő időszakban az állattartás szempontjából ha gazdaságosan szeretnének állati termékeket előállítani a gazdálkodók. A BIOMIN olyan antibiotikummentes hozamfokozókat ajánl partnereinek, amelyek képesek ugyanazokat az eredményeket produkálni, mint korábban egy antibiotikumos hozamfokozó. Mivel az antibiotikumos hozamfokozókat már kitiltották a piacról, újabb lehetőségeket kellett keresni. A BIOMIN e probléma megoldásában tud segíteni, akár probiotikum, akár prebiotikum, akár növényi kivonatokkal.

A cég két olyan stratégiai partnert választott a magyar piacon, akik meghatározó mértékben jelen vannak a különböző állattartási szegmensekben. A szarvasmarhatartás területén azért esett a választás a Taurina Kanizsa Kft-re, mert ők azok, akik a szarvasmarhatartók körében legnagyobb mértékben promotálják a BIOMIN termékeit, főként a toxinbontás témájában. A másik cég, a Hungapig Kft., régóta együttmûködő partnere a BIOMIN-nek. Ők a sertéstenyésztés területén karolták fel a cég termékeit. Mindkét vállalkozás olyan jelentős cég, amelyekre sok termelő támaszkodik a magyar piacon, és adnak a szavukra.

 


 

Dr. Jakab Gábor szerint az elkövetkezendő időszakban a BIOMIN próbálja az eddiginél is jobban segíteni partnereit gondjaik megoldásában. Többek között olyan laborvizsgálatokat végeznek majd szolgáltatás szintjén, amelyek segítenek abban, hogy a tényleges toxinszintek megállapíthatók legyenek. Vagy: az ivóvíz és a takarmány baktériumos fertőzöttségét is bevizsgálják. Mindezt teszik azért, hogy partnereik feltárhassák azokat a hibákat, amelyekkel szembesülniük kell az állattartás során. Ezekre pedig megoldásokat kínál a BIOMIN a későbbiekben termékeivel, többek között azzal a 70 szabadalmaztatott készítménnyel, amit a cég arra fejlesztett ki, hogy sokkal gazdaságosabbá tegye az állattartók munkáját, visszaszoríva az antibiotikumokat a takarmányozásban.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!