Sajtóközlemény

Agro Napló
A Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. ezúton közli a magyar kukoricatermelõkkel, a kukoricatermesztés minden szereplõjével, hogy a Magyar Kukorica Klub Top 20 2008. évi kísérleti eredményeit nem fogadja el.  

A Top 20 kukoricakísérletek eredményei, a hibridek által elfoglalt pozíciók, azok sorrendje és a hibridek termésében megjelenített különbségek ellentétesek a magyar kukoricatermesztés gyakorlatában valamint más kísérleti rendszerekben (kereskedők, nagy termelők, Pioneer ISO minősítésû kísérleti rendszer) tapasztaltakkal.

Ezúton hozzuk nyilvánosságra azt is, hogy miután többszöri próbálkozásunk után sem kaptunk a 2007. évi Top 20 kísérletekben tapasztalt anomáliákra választ, a Pioneer nem járult hozzá hibridjeinek sem a Top 20 2008. évi kísérleteiben való teszteléséhez, sem bárminemû, a hibridekkel kapcsolatos publikációhoz. A kísérletekhez vetőmagot nem biztosított.

A 2007. évi és az idei tapasztalatok alapján a Pioneer azt javasolja a magyar kukoricatermelőknek, hogy több kísérleti rendszer (MgSzH, kereskedők, nagy termelők által beállított és publikált kísérletek) eredményei alapján döntsék el jövő évi hibridválasztásukat. A kétség kívül legfontosabb saját termelési tapasztalat mellett akkor lehet a hibridválasztás sikerében igazán bízni, ha a választott hibrid pozícióját több kísérleti rendszer eredménye alátámasztja.

Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft.


Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

A Corteva Agriscience idén ősszel három helyszínen, Szarvason, Dombóváron és Debrecenben tartotta meg szántóföldi növénytermesztési és növényvédelmi b...

Újdonságok a Portfólió Farmokon

Újdonságok a Portfólió Farmokon

A hagyományokat nem megszakítva, a szigorú biztonsági előírásokat betartva idén Szarvason és Dombóváron tekinthették meg az érdeklődők a vetésidő- és...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?