Munkabíró, mint egy kis önjáró

Agro Napló
Sok üzem számára az Amazone új FT 1001-es elülsõ tartályos rendszere, felszerelve a Flow-Control töltöttségiszint-vezérlõvel, érdekes alternatívát jelenthet a szántóföldi permetezõk használata során.  

 


 

A berendezés lelke az új töltöttségiszint-vezérlő, mely az AMATRON+ fedélzeti számítógépbe van beépítve, gondoskodik a permetlé mindkét tartályban történő optimális, töltöttségi szinttől függő homogenizálásáról. A permetlének az elülső tartályba történő betöltése, keverése és kijuttatása valamint a tisztítás is a függesztett permetező „keringésébe“ van beépítve. A permetlét a töltöttségi szinttől függően két befecskendező szivattyúzza az elülső tartályba vagy abból el. A befecskendező rendszer nagy teljesítményének köszönhetően rendkívül csekély mennyiség marad az elülső tartályban. Az új elülső tartályos rendszer elsősorban a nemesítő- és mûvelő üzemek számára érdekes, de olyan bérvállalkozók számára is, akik kisebb strukturált területeken dolgoznak. A nagy tartálytérfogatnak köszönhetően ugyanolyan területteljesítmény érhető el mint a hasonló térfogatú vontatott permetezővel vagy egy önjáróval, de a Flow-Control maximális kezelési kényelemmel áll rendelkezésre.



A kisebb vagy egyenetlen táblákon az UF-függesztett permetező és az új FT 1001-es elülső tartály kombinációja lényegesen fordulékonyabb mint egy vontatott permetező. A traktor vontatása és nyomstabilitása a lejtőn végzett permetezési munkák során szintén az Amazone elülső tartályos megoldása mellett szól. A 3000 literes önjárók osztályában ezzel szemben az Amazone új szántóföldi permetezési megoldása elsősorban a befektetési költségek vonatkozásában jelenthet igazi alternatívát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!