2024. május 3. péntek Tímea, Irma

A Galldorf Takarmánygyártó és Kereskedelmi Zrt.
az alábbi tevékenységeit és szolgáltatásait ajánlja leendő partnerei figyelmébe

Agro Napló

A Galldorf Takarmánygyártó és Kereskedelmi Zrt. tevékenységének rövid bemutatása a megalakulástól napjainkig


A Galldorf Zrt. jogelődje, a Galldorf Kft. 1997-ben alakult
3 millió Ft törzstőkével. A megalakulást követő években cégünk fő tevékenysége a broilercsirke-nevelés és a – főleg saját célra történő – keveréktakarmány-gyártás volt.

Az 1998–2003-as években intenzív technológiai fejlesztésbe kezdtünk, több ütemben 188 millió Ft-ra emeltük a cég törzstőkéjét, támogatásból, hitelből és saját erőből 8000 m2 alapterületű, 13 korszerű baromfiistállóból álló baromfitelepet, egy 10 tonna/óra kapacitású keverőüzemet és 8 tonna/óra kapacitású full-fat szója üzemet létesítettünk. Üzemeinkben a keveréktakarmány mellett több gyártósoron premix és full-fat szója előállítása folyik jelenleg is.

A Galldorf Kft. 2006 év végén a csirkenevelést végleg befejezte, a meglévő erőforrásainkat az ömlesztett takarmányok, full-fat szója és a különböző takarmánykiegészítők gyártására és forgalmazására fordítottuk.

Cégünk fontosnak tartja a dolgozói továbbképzését, a balesetmentes üzemelést és a különböző minőségbiztosítási rendszerek bevezetését. 2009-ben a már korábban bevezetett HACCP és ISO 9001:2000 tanúsítás mellé megszereztük az ISO 22000:2005 tanúsítást is, amely élelmiszer-ipari szintre emeli a takarmánygyártás során az élelmiszer-biztonság és a minőségirányítás követelményeit.
A minőségbiztosítás további erősítése érdekében 2012-ben cégünk megszerezte a „GMP+ B3” minősítést is, amely a jó gyártási és kereskedelmi gyakorlat bevezetését és folyamatos ellenőrzését hivatott bizonyítani. 2013 tavaszán bevezettük és auditáltuk a fenntartható bioüzemanyag-termelésre vonatkozó ISCC-EU szabványt is.

Minőségbiztosítási rendszereink erősítése és a full-fat szója gyártási folyamatának kiegészítése érdekében üzembe helyeztünk egy saját GMO-labort, amely különböző gyorstesztek használatával hivatott elkülöníteni a bejövő alapanyagok és a kimenő késztermékek közül a GMO-t tartalmazó tételeket. A GMO-ellenőrzés mellett a megvásárolt rendszer alkalmas különböző toxinok mennyiségének (Aflatoxin, DON toxin, Zearalenon stb.) gyors és pontos megállapítására.

A 2012-2013-as gazdasági években az árbevételünk elérte vagy meghaladta a 16 milliárd Ft-ot, a Galldorf Kft. évente legyártott és értékesített cca. 90 ezer tonna ömlesztett és zsákos takarmányt, full-fat szóját, premixet és zsírport. Cégünk kereskedelmi részlege a fentiek mellett közel 100 ezer tonna gabonát, olajos magot, fehérjehordozót és egyéb takarmányozási alapanyagot értékesített belföldre és exportra. Saját tulajdonú, Hernádon felépített raktárkapacitásunk meghaladja a 30 ezer tonnát, ahol szükség szerint akár 1000 tonna árut is tudunk fogadni vagy exportra feladni naponta.

2013. január elsejétől cégünk átalakult Galldorf Takarmánygyártó és Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársasággá, egyúttal megemeltük a cég törzstőkéjét 221 M Ft-ra. A Galldorf Zrt. vezetőinek szakképzettsége (a felsővezetők felsőfokú, egyetemi végzettséggel, 2 fő esetében kiegészítő diplomával és szakmérnöki oklevéllel, valamint igazságügyi szakértői végzettséggel rendelkeznek), lelkesedése, hozzáállása és a termelésben, kereskedelemben megszerzett tapasztalata a biztosíték arra, hogy a cég fejlődése az elkövetkező években is dinamikus és töretlen legyen.

Takarmány-, full-fat szója és premixgyártás, -forgalmazás

Magyarország egyik legmodernebb, az SGS Hungária Kft. által évente auditált, tanúsított HACCP, ISO 22000:2005, „GMP+ B3” és “ISCC” minőségbiztosítási rendszerekben működő takarmány-, premix- és full-fat szója üzeme felkészült szakemberek irányítása mellett saját gyártású termékeivel áll megrendelői rendelkezésére.

A takarmányforgalmazáshoz kapcsolódó szolgáltatásaink

  • Receptúrakészítés, technológiai, fertőtlenítési, állategészségügyi tanácsadás, mintavétel;
  • laborvizsgálatok, ezen belül GMO- és toxinvizsgálatok elvégzése, elvégeztetése;
  • minőségbiztosítási rendszerek kiépítésében történő közreműködés, tanácsadás.

Gabonafélék és különböző takarmány alapanyagok nagykereskedelme

Különböző gabonaféleségek, olajos magvak, fehérjehordozók, malomipari, söripari, szeszipari melléktermékek, takarmány szójaolaj, napraforgóolaj stb. forgalmazásával segítjük állattenyésztő, takarmánygyártó partnereinket.

Takarmánykiegészítők nagykereskedelme

Különböző, a takarmánygyártás során felhasználásra kerülő alapanyagokat forgalmazunk partnereink felé. Például: MCP, aminosavak, savanyító anyagok, enzimek, vitaminok, só, szódabikarbóna stb.

Sörárpa vetőmag forgalmazása, integráció

Nagy hangsúlyt fektetünk a különböző őszi és tavaszi vetésű sörárpa fajták növénytermesztőkkel való megismertetésére, vetőmagjaik értékesítésére és aratáskori biztonságos felvásárlására. A Galldorf Zrt. söripari partnerei biztonságos ellátása érdekében a piacon elterjedt és a termelők által megkedvelt őszi és tavaszi vetésű sörárpa fajtákat forgalmazza, különös tekintettel a tavaszi Bojos és az Ebson, valamint a partnereink által forgalmazott Xanadu, Vivaldi, Nectaria fajtákra.

Szójabab vetőmag forgalmazása, integráció

Cégünk alapító tagja a 2012-ben megalakult Magyar Szója Nonprofit Kft.-nek, melynek elsődleges célja a GMO-mentes szójababtermesztés Magyarországon történő előállításának elősegítése, irányítása. Cégünk saját vetőmagprogramot indított a GMO-mentes szója vetésterületének növelése érdekében. A szójababtermelés területén együttműködő partnerünk fajtáit kínáljuk partnereink részére, melyek között korai és középérésű fajták (Royalpro, Hipro, Energy, Terrapro, Prestopro, Minnpro, Altapro) egyaránt megtalálhatóak, melyekre magas beltartalmi paramétereik (nyersfehérje, nyersolaj) miatt szívesen kötünk felvásárlási szerződést már a vetés pillanatában.

Sertés integráció

A Galldorf cégcsoport tagja az Agrogall Hungary Kft., mely a cégcsoport 2014-ben indított sertés integrációját szervezi. Az integráción belül a siker alapja a kiváló takarmány, a világszínvonalú genetika és a hizlalás ideje alatti állatközpontú gondoskodás. Kiváló takarmányozási szakembereink tudják, mire van szüksége a sertéseknek, így azok a legjobb minőségű takarmányokat kapják. A DanAvl genetika biztosítja a kiváló termelési eredményeinket, a magas szaktudással rendelkező bérhizlaló partnereink állatszeretete, elkötelezettsége garancia arra, hogy a kiváló lehetőségeinket közösen profitra válthassuk.

Popovics Tamás, igazgató

Kérjük, keressen bennünket
az alábbi elérhetőségeinken:

Postacím:
2376 Hernád, Köztársaság út 92.

Iroda:
2376 Hernád, Köztársaság út 92.

Telefon:   06-29/374-250

Telefax:   06-29/374-639

E-mail:    info@galldorf.hu

Web:        www.galldorf.hu


A cikk szerzője: Popovics Tamás

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!