Áprilisi GÉPMUSTRA

Agro Napló
Óriás műtrágyaszóró Kombinált gyepfésű

Óriás műtrágyaszóró

A függesztett röpítőtárcsás műtrágyaszórók sorában új dimenziót jelent a dán Bogballe cég legújabb gyártmánya, az M6W típusjelű adapterük. Az 5600 literes tartályával jelenleg a világ legnagyobb két szórótárcsás, függesztett műtrágyaszórója.


Szórásszélessége 12 métertől 42 méterig változtatható. A lejtős vagy egyenetlen felületű területeken történő munkavégzésnél a beépített mérlegberendezése pontos működését speciális dőlés- és lengésérzékelő szenzorok biztosítják. Rendelhető erősített kapcsolókerettel, így lehetővé válik 4N-kategóriás függesztőművel rendelkező nagytraktorokkal való üzemeltetésük.

Az új M6W adapter munkaszélességének és szórásegyenletességének automatikus szabályozása az ISOBUS-kompatibilis Zurf vagy a szóráshatárolásra is alkalmas új fejlesztésű Free-Konzept kalibrátorokkal oldható meg.

Kombinált gyepfésű

A kisebb gyepfelületek, legelők tavaszi ápolására készített a német Düvelsdorf cég egy kombinált gyepfésűt (gyepboronát). A 3 m széles függesztett munkaeszköz egy pneumatikus, ütközőlapos szórvavető berendezésből és egy többelemes felületmegmunkáló egységből áll. Utóbbi három művelőrészből tevődik össze. Felületegyengetésre szolgál a simítókeret, amelynek mellső és hátsó simítólapjai között három sor, függőleges irányban állítható 10 milliméteres rugósujjú boronatag végzi a gyeplazítást, levegőztetést.
Ezt követi egy 460 milliméter átmérőjű Cambridge hengersor, amely biztosítja a felületre kijuttatott fűmag talajba dolgozását. Ugyanakkor a talajfelszín lezárásával csökkenti a kiszáradás veszélyét. A kombinált gyepfésű tömege meghaladja az 1300 kilogrammot.       


Forrás: topagrar online

 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!