2024. május 4. szombat Mónika, Flórián

Új Schäffer 9300 szériájú

Agro Napló
teleszkópos rakodó „SCV“ kabinnal

 

Nagyobb teljesítményt és kényelmet nyújtanak a hosszú munkanapokra az új 9310 T és 9330 T törzscsuklós teleszkópos rakodók a Schäffertől. A rakodók a homlokrakodók kényelmét és jó kilátását egyesítik egy teleszkópos rakodó emelési magasságával és hatótávjával különlegesen professzionális módon.

 

A vezető teljes kényelmet élvez az ergonomikusan kialakított, középen elhelyezett „SCV” (Silence / Comfort / View – Csend / Komfort / Kilátás) kabinban. A nagyvonalúan üvegezett kabinból a kilátás minden oldalra példaértékû. Az első ablak egészen a tetőbe nyúlik. Az egyébként szokásos kereszttartó nélkül a kilátás felfelé is ideális. Így a vezető optimálisan kihasználhatja a Schäffer rakodó képességeit, ezáltal biztonságosan és hatékonyan dolgozik. A kormányoszlop magasságában és dőlésszögében is állítható. A nagy kabinban mindenfelé praktikus rakodóhelyek találhatók. Minden hidraulikus funkció joystikkal irányítható. Előszabályozott szelepek finoman adagolhatóan, késlekedés nélkül hajtják végre a legkisebb mozgásokat is. A kartámasz, a joystick és az ülés egy egységet képeznek. A jobb kéz bólogató, bizonytalan mozgása mára a múlté. Az új kabinforma rendkívül alacsony zajterhelést biztosít a vezetőnek. Ehhez hozzájárul a dízelmotor javított zajvédő burkolata is. A meghajtást új generációjú vízhûtéses Deutz motorok biztosítják 75 kW (102 LE), ill. 95 kW (130 LE) teljesítménnyel, amelyek 3-as környezetvédelmi besorolásúak. A fokozatmentes hidrosztatikus meghajtás remekül adagolhatóan adja le vég nélküli tolóerejét. Miután a hajtáslánc elemei tökéletesen össze vannak hangolva, a takarékosan adagolt üzemanyag hatékonyan alakul teljesítménnyé.

Mindkét új teleszkópos rakodó maximális emelési magassága 5,25 m. A teleszkópos kar Ferro-Form kompozit anyaga elnyûhetetlen. A munkaeszköz munkahengere védett helyen, a teleszkópos karban található. Mint minden Schäffer teleszkópos rakodó, a 9310 T és 9330 T is lengő felfüggesztésû hátsó tengellyel vannak felszerelve. Ez nagy előnyt jelent a terepjáró képességben és felmarkolásnál, a jármû teljes súlya a kanálra kerül. 3,2 t-val a felbillentési tömeg szintén nagyon jó érték. Az új Schäffer teleszkópos rakodó teljes súlya 6,0, ill. 6,6 t. A munkaeszközök és kiegészítő felszerelések széles választéka teszi teljessé a kínálatot.

 

Kapcsolat:

Schäffer Maschinenfabrik GmbH, Erwitte/Westfalen; Bőhm Róbert,

Tel.: 30/611-5602; www.schaeffer-lader.de

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Master Good megvásárolta a Ságát

A Master Good megvásárolta a Ságát

A magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. megvásárolta az angol tulajdonú Sága Foods Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a vételár kiegyenlítése januá...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!