Fejlesztéssel a sikerért!

Agro Napló
Az Alfa-Gép Kft. 1996 óta van jelen a mezõgazdasági gépek kereskedelmi piacán, és az átalakulóban lévõ mezõgazdasági ágazatban a folyamatos megújulás, innováció jellemzi a céget.  


A vállalat a kertészeti mûveletek valamennyi fázisához – a talaj-előkészítéstől a palántázáson át a betakarításig – kínál kiváló minőségû gépeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gazdák jó minőségû és maximális terméshozamú zöldséget, gyümölcsöt kínáljanak a felvevő piacaik számára. A gazdálkodók az import zöldség és gyümölcsökkel szembeni piaci versenyképességének javítását segíti az Alfa-Gép Kft., az idei évtől a kínálatában megjelenő olasz Ferrari gépgyártó vállalat félautomata palántázóival is.

A 2008-as Agro+Mashexpo kiállításon az Alfa-Gép standján az érdeklődők már láthatták a Ferrari Rotostrapp palántázó gépet. Ezt a kiállítást 2008. március 29-én egy gyakorlati gépbemutató követte a Nunhems Hungary Kft., az Aqua 2001 Kft. és Alfa-Gép Kft. szervezésében, a jellegzetes ízvilágú zöldség- és gyümölcsféléket termesztő Homokháti Kistérség „fővárosában”, Mórahalmon, a Kószó Kertészetben (saláta termesztő gazdaságban). A gyakorlati gépbemutatót megelőzően az érdeklődők előadásokat hallhattak az aktuális kertészeti géptámogatásokról Pádárné Barna Juliannától (Csongrád megyei MVH); Sárfalvi Lászlótól és Pécsi Zoltántól (Nunhems Hungary Kft.) a Nunhems hajtatási fajtaújdonságairól; a mikro-szórófejes öntözésről Gárdián Tibortól (Aqua 2001 Kft.); valamint az Alfa-Gép Kft. kertészeti gépkínálatáról Szabó István előadásában (Alfa-Gép Kft.). Az előadásokat követően az Alfa-Gép Kft. által forgalmazott Fedele mechanikus palántázógépek: a FEDELE PLANT fogújjas 2 soros, a MAX csészés 2 soros, fóliára is ültető palántázók gyakorlati bemutatóját tekintették meg a termelők. A palántázók LE-jét az olasz Goldoni traktorok biztosították, amely márka forgalmazását Békés és Csongrád megyékben az Alfa-Gép Kft. végzi. A mechanikus palántázók bemutatója alatt a FEDELE MIXER ágyáskészítő palántaágyat készített a Ferrari Rotostrapp rotoros félautomata palántázó gépnek, amely Magyarországon ezen a napon debütált, de már 1991 óta jelen van az olasz Ferrari gépgyártó vállalat termékpalettáján. A bemutató résztvevői láthatták a nem mindennapi talajviszonyok és a gép összhangjának eredményeit. A kiemelkedően gyors és nagy precizitású szalagos palántázó gép 3–5 cm-es tápkockás palánták ültetésére alkalmas, óránként 6000–8000 palánta/sor teljesítménnyel. A géppel jelentős munkaerő megtakarítás érhető el, hiszen egy kezelő 2 soron dolgozik, és a palánták nem egyenként kerülnek adagolásra. A kezelők egyszerre 8–10, egymáshoz képest lazán elhelyezkedő vagy összeillesztett palántákat helyeznek a lejtős szállítószalagra. Minden ültetendő sorhoz egy szalag tartozik és a talajhajtású henger által mûködtetett szalagok a tápkockákat egy vegyes-pneumatikus és hidraulikus rendszerrel mûködtetett kiültető egységekhez továbbítják. Itt történik meg a tápkockák szétválasztása és kiültetése a rotor segítségével, ezt követően a palánták talajba való rögzítését a tömörítő kerekek végzik. A palánta kihelyezése történhet egyenes sorban, vagy 5 szög alakban, a tőtávolság elektronikusan állítható 10–100 cm között, a minimum sortávolság pedig 28 cm.

A Ferrari Rotostrapp félautomata palántázó gép a magyarországi piacon egyedülálló módon alkalmas salátafélék ültetésére: a gép kiváló felépítése lehetővé teszi, hogy a palánták alsó ½-1/3-a kerüljön kiültetésre a talajba, emellett teljesíti a salátafélék ültetésének másik fontos követelményét is, az egyenletes mélységû ültetést és palánták közötti egyenletes távolságot.

Az év folyamán, több kiállításokon, így a hódmezővásárhelyi Mezőgazda Napokon (2008. április 25–26–27.) is megjelenik a kiállított termékek között a Rotostrapp, gazdagítva az ott kiállításra kerülő kertészeti gépek kínálatát.

 

Alfa-Gép Kft.

5600 Békéscsaba, Szarvasi út 84.

Telefon: 66/447-909

Fax: 66/449-434

www.alfa-gep.hu

info@alfa-gep.hu



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?