Nyilatkozat

Agro Napló
Tekintettel arra a körülményre, hogy a Magyar Kukorica Klub a hazai agrárágazat információellátásának javítását tûzte ki tevékenysége fõ céljául, vállalt kötelességének tartja az e területen tapasztalható káros, etikátlan és törvényellenes jelenségekkel szembeni fellépést.

 A Magyar Kukorica Klub kijelenti, hogy a tájékoztatás és az információhoz jutás demokratikus jogai, az általános és szakmai etikai követelmények, és a törvényi előírások tiszteletben tartása mellett hozza a tárggyal kapcsolatos határozatait, s ezek figyelembe vételével cselekszik.

Fentiekre tekintettel a Magyar Kukorica Klub Egyesület az alábbi nyilatkozatot teszi közzé:

a Magyar Kukorica Klub kizárólagos tulajdonának tekinti az általa 2006-ban meghirdetett, majd 2007-ben bevezetett Top20 Fajtakísérleti és Fajtainformációs Rendszert, annak módszertanával, minden eredményével és közlési anyagával együtt.

A Magyar Kukorica Klub törvénysértőnek, etikátlannak és károsnak tartja, hogy az agrársajtóban úgynevezett „PR” cikkek formájában szakmailag kifogásolható közlemények jelennek meg. Ezek az írások egyes cégek kifejezett marketing érdekeit szolgálják oly módon, hogy hamis, s szakmainak tûnő szövegkörnyezetben igazolhatatlan, ellenőrizhetetlen állításokat tartalmaznak.

A Magyar Kukorica Klub nem tudja elfogadni mások tisztességének indokolatlan megkérdőjelezését, jó hírnevének tudatos rongálását.

A Magyar Kukorica Klub tiltakozik az ellen, hogy a Pioneer Hi-Bred Magyarország Kft. kísérletet tegyen a Magyar Kukorica Klub nevének meghurcolására, tisztességének és szakmai hitelének megkérdőjelezésére.

A Magyar Kukorica Klub tiltakozik, hogy bárki az ő vizsgálati eredményeit fizetett reklámban felhasználja, azokra hivatkozzon anélkül, hogy a hivatkozásra engedélyt kért volna.

A Magyar Kukorica Klub kijelenti, hogy a továbbiakban is a törvényi keretek, az etikai normák, és a tagsága által elfogadott Alapszabály szellemének megfelelő magatartást tanúsít mind a szakmai, mind a polgári közéletben.

A Magyar Kukorica Klub kéri az agrársajtó képviselőit, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a hazai sajtó szakmaiságának javításáért, a törvényi előírások és az etikai normák mind teljesebb követéséért.

 


 


 

A Magyar Kukorica Klub Egyesület Elnöksége nevében

Dr. Szieberth Dénes elnök

Magyar Kukorica Klub Egyesület

(A fajtakísérletekre vonatkozó teljes adatközlés

a www.magyarkukoricaklub.hu oldalon olvasható.)

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

Újdonságok az őszi Portfólió Farmokon

A Corteva Agriscience idén ősszel három helyszínen, Szarvason, Dombóváron és Debrecenben tartotta meg szántóföldi növénytermesztési és növényvédelmi b...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!