Ha kertészeti gép, akkor Alfa-Gép!

Agro Napló
Ágyáskészítés, fóliafektetés, palántázás gépei az Alfa-Gép Kft-tõl  

A hagyományőrzés, a megújulás, a piaci érzékenység, a technológiai szakosodás mind az Alfa-Gép Kft. stratégiai értékei, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a mezőgazdasági gépkereskedelem piacán tevékenykedő cég a vásárlói igényeket teljes körûen kielégítse. Következetes üzletpolitikát követ a vállalat a kertészeti gépek piacán is. Immáron 10 év óta forgalmazója a kiváló minőségû olasz és magyar gyártmányú kertészeti gépeknek a magyar piacon, megújuló gépkínálattal igazodva a változó piaci igényekhez. Célja az, hogy vásárlói jó minőségû és maximális terméshozamú zöldséget, gyümölcsöt kínáljanak a felvevő piacaik számára. E cél eléréséhez ajánlja a cég egyedi kertészeti gépválasztékát, a talaj-előkészítéstől a palántázásig.

A kertészeti gépek technológiai sorát a FEDELE MIXER talajmaró és ágyáskészítő gép nyitja meg, amely a talajfelszín megmunkálását, és ezzel egy időben a sík vagy a bakhátas ágyás kialakítását végzi. A talajmaró tengelyén csavarvonalban elhelyezett speciális kapák több rétegben aprítják a talajt, hogy egyenletes és jó vízáteresztő ágyást állítsanak elő. A morzsalékos, levegős talaj optimális magágyat biztosít a palánták szárba szökkenéséhez. Egy menetben több, párhuzamos munka elvégzésére is alkalmas géphez talajfertőtlenítő szerek vagy mûtrágyák célzott kijuttatására alkalmas eszköz is kapcsolható. Mindemellett a MIXER-re illesztett függesztőberendezés segítségével szintén egy menetben végezhető el a fólia lefektetése, az FF-1400-as fóliafektető géppel. A gép által fektetett fólia megfelelő hőt biztosít a fóliába ültetett palánták megerősödéséhez, továbbá csökkenti a gyomok elszaporodását is, és egyensúlyban tartja a talaj vízháztartását. A fóliafektetőre erősített csöpögtető szalag az öntözővíz és a tápoldat kijuttatását biztosítja a fóliafektetés mûvelete során. A mûvelet elvégzéséhez szükséges UV tartalmú fólia és a csöpögtető szalagok széles választéka is szerepel a cég kínálatában. A talajelőkészítést követően a talajfelszín alkalmas az előnevelt palánták földbe juttatására.

A FEDELE palántázógépek a zöldség- és gyümölcstermesztés új dimenzióit nyitották meg a gazdálkodók számára. A MAX csészés, a TEN, PLANT fogóujjas és a FAST forgóadagolós palántázó gépek tápkockás és táphengeres palánták földbe vagy fóliára való ültetését végzik. A FEDELE palántázógépekkel biztosított a palánták tökéletes függőleges helyzete, az állandó sor- és tőtávolság és az optimális teljesítmény.

A MAX lyukasztócsészés adagolóval felszerelt félautomata palántázógép az erőgép hátsó függesztőpontjára kapcsolva alkalmazható mind szabadföldi, mind fóliaházas palántaültetésre, akár talajtakaró fóliával fedett területen is. A gép fóliafektetővel összeépíthető, így akár egy menetben elvégezhető a fóliafektetés, az ültetés, illetve akár az öntözőcső-fektetés is. A tőtávolság 15–162 cm-ig szabályozható a csészeszámtól függően, a sortávolság pedig 35–144 cm-ig állítható. Óránkénti teljesítménye 1500 palánta/sor.

A TEN, PLANT félautomata, fogóujjas palántázógépek, csupasz gyökerû, táphengeres palántákhoz alkalmazhatóak. A gépre szerelt palántatartóból a kezelő a fogóujjakba helyezi a palántát, ami kíméletesen megfogja a növényt, majd a talajba ülteti azt, állítható távolságra és mélységbe. A tőtávolsága szabályozható minimum 13–77 cm-ig, a sortávolság pedig 50–120 cm-ig állítható, igény esetén rendelhető 25 cm-es minimális sortávolságú kivitel is. A gépek teljesítménye 2000 palánta/óra/sor.

A FAST palántázógépet a tápkockás palánták szabadföldi ültetésére fejlesztették ki. A vízszintesen elhelyezett, támasztókerekekről hajtott palántaadagolója lehetővé teszi a nagyobb lombozatú palánták – paradicsom, káposzta stb. – sérülésmentes elültetését is. A tőtávolság már 9–83 cm-ig, a sorok távolsága szintén szabályozható, akár 35 cm-től. Az ültetőgép palántázó tagjai egymástól függetlenek, ez lehetővé teszi a sortávolság könnyû beállítását. A gép teljesítménye 5500 palánta/óra/sor. A palántázógépeken található nagy átmérőjû, különleges kialakítású tömörítőkerék biztosítja a palánták tökéletes tömörítését, betakarását. A meghajtó lánckerék gyors cseréjével könnyen módosítható a palántázás tőtávolsága. Valamennyi palántázógép felszerelhető nyomjelzővel, mennyiségszabályozós mûtrágya- és mikrogranulátum-szóróval, illetve tövenkénti öntözővel is. A kiültetett palánták fölé alagútfólia húzható az AFF-1000 alagútkészítő gép segítségével. Háromféle alagútméret készíthető vele, melynek váza lehet fém, fa, mûanyag, héjszerkezete fólia. A merevítő bordák leszúrását pneumatikus rendszer végzi. A fóliát vezető kerekek után felszerelt, és hidraulikusan meghajtott tárcsák végzik a fólia leföldelését. A talajtakarásra használt sík-, illetve alagútfólia begyûjtésére alkalmas az FFSZ-1000 fóliafelszedő gép. A kezelőszemélyzet fokozatmentesen tudja szabályozni a begyûjtő dob fordulatszámát a traktor sebessége és a fólia vastagsága, súlya függvényében. Az FFSZ-1000 alkalmas a speciális – külön rendelhető – dob segítségével csepegtető öntözőszalag begyûjtésére is. Az Alfa-Gép Kft. teljes kertészeti gépkínálata jelen lesz a 2008. évi Agro+Mashexpo Nemzetközi mezőgazdasági és mezőgép kiállításon, ahol az újdonságok mellett a jövő évi akciós kínálatról is tájékoztatást kapnak a cég standjára látogatók. Az Alfa-Gép Kft. várja Önt, hogy a minőségi zöldség- és gyümölcstermeléséhez kedvező áron és fizetési konstrukciók mellett kínáljon kiváló minőségû kertészeti gépeket.

 


 


 



Ha kertészeti gép, akkor Alfa-Gép!



Alfa-Gép Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

5600 Békéscsaba, Szarvasi út 84.

www.alfa-gep.hu



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!