Állattartás + uniós pályázatok + Készenlét Zrt. = sikeres beruházások

Agro Napló
Az uniós pályázatok és a környezetvédelmi elõírások ismét aktualizálták a beruházások szükségességét.

A Készenlét Zrt. több hónapos előkészületeknek köszönhetően készen áll az előttünk álló nehéz feladatok megoldására, legyen szó építészetről vagy telepi mobil gépekről.

 

Faresin takarmánykeverő kiosztó kocsik:

Magyarország egyik legkedveltebb márkája, a Faresin kiosztó kocsik mára nem csak minőségének, hanem széles választékának köszönhetően is megkönnyíti választásunkat. A kínálatban megtaláljuk a vontatott horizontális és vertikális (7–46 m3) gépeket, önjáró kivitelben pedig a vertikális egy vagy két csigás modelleket, 9–26 m3-ig. A piacra immáron 4 éve bevezetett önjáró modellek ma már egyedülálló felszereléssel kaphatóak. A King Cab kabin magasabb pozícióba került, az új alakja lehetővé teszi a kezelő teljes rálátását a maróra, emelő helyzetben, és a talaj felszínén dolgozáskor is. Egy kamera elhelyezése segíti a helyzetváltoztatást, amelyet a 3 kombinációs kormányzási szisztéma egészít még ki.

A takarmánykiosztó egy új és erős, összekötés/záródás nélküli gumicsővel felszerelt, egyetlen nagy átmérőjû görgőkre szerelt, fröccsöntött gyûrûből áll. Ez a megoldás lehetetlenné teszi a korábban előforduló eltömődéseket, legfőképpen nedves és ragadós termékeknél.

A 100 LE maró régebben opció volt, ma az alapgéphez tartozik, kérésre vágóval kiegészítve, hidraulikus beszereléssel a rotor aljához, 19 késsel, amelyek garantálják a takarmány előaprítását.

A gép 3 típusú keveréssel rendelkezik: 1. dolgozó által végrehajtott, kézi 2. időre előre meghatározott vágás, standard keverés (a kabinban gombnyomásra mûködő), valamint 3. a kések ellenőrzése a gépen található számítógép által.

A termelési szisztéma átalakítása nem hagyta figyelmen kívül a vertikális, vontatott takarmánykeverő, -kiosztó kocsikat sem. Az előző szériák egyetlen, Magnum néven ismertté vált szériává egyesültek, amelyben 5 modell egy csigás, 9–17 m3-ig tartálykapacitással, 8 modell (Magnum Doble) 2 csigás, a kapacitásuk 12 és 30 m3 közötti valamint a 2007-es évtől a Magyarországon teljesen egyedülálló 3 csigás, 40 és 46 m3-es kivitel.



Hígtrágya tárolás EU normáknak megfelelően

A Készenlét Zrt. olyan technológiát kíván partnerei részére ajánlani, ami hosszú időre biztonságosan megoldja hígtrágya és szennyvíztárolási gondjait.

A tároló Svéd-Dán technológia alapján mûködik, melyet Magyarországon gyártanak. A gyártó 20 év garanciát vállal a beruházásra. Méreteit tekintve egyedi megrendelés alapján készülnek ezek a kör alakú tárolók, maximális méret 4,5 méter magas oldalfal, 30 méteres átmérővel, 3377 m3 befogadó ûrmérettel. A biztonságos tárolás megvalósításának érdekében mindenhová ajánljuk, de kifejezetten nagy érdeklődésre tart számot ott, ahol a talajvíz nem teszi lehetővé a földbe süllyesztett és fóliával bélelt hígtrágya tárolást. E technológiánál a talplemezt a technológia szerint előírt vasalás mellett a helyszínen kell önteni, úgy, hogy az a fagyhatár alatt legyen. Az oldalfalakat előre gyártott elemek formájában szállítjuk a helyszínre.

Az alaplemez terhelhetősége után 10 nap alatt felállíthatóak az oldalfalak, melyek egymáshoz úgy illeszkednek, hogy tökéletes zártságot biztosítanak. A tervezés és kivitelezés megkezdése előtt talajmechanikai vizsgálatot kell végezni, mely alapján el lehet dönteni, hogy a talplemez alá kell-e talajcserét csinálni, vagy a talaj szerkezete olyan, hogy a fagyhatár szintje alatt ráépíthető a tartály. A hígtrágya istállóból történő eltávolításra a gyûjtőaknából a tárolótartályba való juttatására, a trágya szeparálására és tartályon belüli keverésére komplett gépi technológiával rendelkezünk. Ha Ön biztonságos és szennyezésmentes technológiát akar megvalósítani, keressen minket! Helyszínen történő adaptálással állunk az Ön rendelkezésére.

Cégünk nemcsak kivitelezést, hanem teljes körû ügyintézést (tervezés, pályázatírás) is vállal. Keressen meg minket, és döntése előtt tanulmányozza át az általunk nyújtott alternatívákat!









Készenlét Zrt. • 8500 Pápa, Mozsár u. 14.

Tel.: 89/510-180 • Fax: 89/510-199 • Mobil: 30/385-7584

www.keszenlet.hu

E-mail: keszenlet@keszenlet.hu



Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!