"Aki nem törekszik elõre, az lemarad" (V. Károly)<br /> McCormick-kal erõsít a Szegána

Agro Napló
A 2007. év nem csak az évkezdet miatt, hanem az új termék árusításában is új kihívást jelent a SZEGÁNA Kft. életében. Az új év, új remények elképzelések és elvárások egy új produktum forgalmazásában is jelentkeznek. Ez nevezetesen az, hogy ebben az évben a SZEGÁNA Kft. megkezdi a McCORMICK traktorok teljes palettájának hazai forgalmazását.
Az igazán nagy erőgépek Angliában, az ősi 1831-ben alapított McCORMICK gyárban készülnek, míg a kisebb szántóföldi, kertészeti és kommunális munkákban segítő traktorokat a cég olaszországi gyárában állítják elő.

A McCORMICK gyár szántóföldi igazán nagy vontatási erőt kifejtő erőgépe a ZTX széria, amely 3 nagyságrendben 230 LE, 260 LE, és 280 LE teljesítményû modellekként kerülnek le a szerelőszalagról. A traktorok szíve a 8,3 literes CUMMINS QSC 24 szelepes dízel motor, és a teljes POWER SHIFT hajtás, a 40 km/h maximális sebesség, és a 18E+8H fokozatok a legszélsőségesebb munkamûveletek igényeinek is megfelelnek.

Ugyancsak a szántóföldre termett erőgép az XTX széria, 185 LE, 200 LE, és 215 LE tagjaival tökéletes megoldást kínál a mezőgazdasági üzemek részére. Az új, magas színvonalú motor, a szintén új 32 sebességes XtraSpeed terhelés alatt kapcsolható váltó, valamint a vezető komfortérzetét tökéletesen kielégítő fülke, kilátás, jelző és kezelő szervek tették a 2006-os év legjobb traktorává.

A McCORMICK traktorcsalád legelterjedtebb, és közkedvelt tagja az MTX sorozat, amely 120 LE, 135 LE és 150 LE teljesítményével a hosszú munkásnapok megbízható szereplője lehet a tulajdonosának. Ezen típus egyszerûbb és nagyobb felszereltségû tagjai is környezetbarát motorral, terhelés alatt kapcsolható váltóval, erős hidraulikával eredményes munkát tud végezni.

Az MC6Power és a MC típusúak 120 LE, 135 LE valamint 95 LE, 105 LE, 115 LE teljesítménnyel rendelkeznek. Az előzőek 6, míg az utóbbiak 4 hengeres nagy nyomatékú, gazdaságos motort rejtenek. Az MC6Power kiváló külseje, ereje, manőverező képessége, valamint az opciós lehetőségek, automata sebességátvitel és rugózott fülke egy kiváló megoldást jelenthet a mezőgazdasági munkák elvégzésére. Az MC típus egy olyan univerzális erőgépet jelent amely együtt ötvözi az erőt és sebességet, és a minden körülmények között való megfelelést.

A C és CX sorozatok 70 LE, 80 LE, 90 LE, 100 LE, valamint 75 LE, 85 LE, 95 LE, 105 LE a mindennapokra és sokoldalúságra tervezték. Szántóföldi kiegészítő feladatok, és telepi munkák elvégzésének tökéletes eszköze. Ezek a robosztus traktorok messze a legjobbak kategóriájukban. A C sorozat Perkins motorja, míg a CX széria erős hajtásrendszere, luxus panorámás fülkéje kiemelkedő.

A McCORMICK gyár alacsonyabb teljesítménykategóriákban is kínál megoldást. A C-Max 60 LE, 75 LE, 85 LE, 95 LE, 105 LE és CX-L 69 LE, 76 LE, 81 LE, modellek nemcsak a mezőgazdaságban általánosan használt erőgépek, hanem más területeken is kiváló munkát végeznek. A szőlő és gyümölcsös ápolására a gyár az F és V típusú traktorait ajánlja, melyek kialakítását a speciális igények vezérelték. Ide a kategóriába sorolható a T és TCF típusok, amelyek hevederes hajtásukkal a talajnyomás nagymértékû csökkentése, a vonóerő és kapaszkodás növekedése oldható meg.

A kertápolás és kommunális faladatok ellátására a G sorozat gépeit ajánljuk. A 23–55 LE teljesítményûk minden munka elvégzésére tökéletessé teszi őket. Megfordítható vezetőülés, talajkímélő gumiabroncsok, első TLT és hidraulika karok, növelhető hidraulika csatlakozók száma, fülke nélküli és fülkés kivitel mind a nagyobb használhatóságot, tökéletességet szolgálja.

A SZEGÁNA KFt. a 2007. évben is tovább forgalmazza, a több éve általa importált, és a hazai felhasználók között méltán népszerûvé vált, BOGBALLE mûtrágyaszóró berendezéseket. Az L1 és L2 típusok 775–2050 liter kapacitással és több lépcsőben 10–24 m közötti szórásszélességgel rendelkeznek. A berendezések sorszóróval, ami szőlő és gyümölcsösben történő használatát segíti elő, és az L2 típusok CALIBRATOR ICON szabályzó berendezéssel szerelhetők, amelyek a minél precízebb, és pontosabb szórást jelentenek. Az M2 típus ez évi módosítása, hogy az alapkivitel térfogata 1000 literről 1250 literre növekedett, és az M3–as berendezés, az erőgép hatásosabb védelme érdekében szélesített védőlemezzel van ellátva. ÚJ fejlesztés eredménye, hogy az LH CENTER LINE 220 sorvezetővel rendelkező géptulajdonosok a CALIBRATOR szabályzó berendezés mûködéséhez szükséges sebesség jelet GPS technológiával tudják biztosítani.

Az elmúlt év száraz időjárásában nagy sikert arattak a rögtörő berendezéseink, a DALBO COMPACT és MAXIROLL hengerek. Ezek a munkaeszközök hidraulikus nyitásúak, maximális munkaszélesség 12,3 m. A hengerek felszerelhetők rugós simítókkal is. A hengerek terhelése egyenletes ugyanis a terhelés hidraulikusan elosztható, talajkövető. A hengerek választéka széles: Crosskill és Cambridge elemekkel szereltek. A simító hidraulikusan kiiktatható ez által vetés hengerezésére is használható. Tárcsázás szabályozott munkamélységben mûvelethez kiváló eszközök találhatók a DALBO gyár választékában. A tárcsák elrendezése lehet X rendszerû, AXR-H típus vagy a legújabb fejlesztésû MAXIDISC. A tárcsák lehetnek függesztett avagy féligfüggesztett kivitelûek. Mindkét típusra jellemző, hogy egy tömörítő hengerrel a fellazított mulcsot visszatömöríti, ill. a „T” gyûrûk a tarlómaradványokat mélyen a talajba nyomják a mielőbbi tarló lebomlás érdekében. A MAXIDISC mely egyedi felfüggesztésû tárcsalapok soros elhelyezése, szabadalmaztatott hidraulikus tárcsalap dőlésszög állítással. A tárcsák munkamélysége precízen szabályozható. A szállítási méret minden esetben 3,0 m alatti. Késes tarló elmunkálás, mulcs képzés, tömörítés, vibroflex rendszer. Ezen feladatra a DALBO DINCO és TRIPLEX eszközei ajánlottak. Ez az eszköz minden igényt kielégít, száraz viszonyok között a kések éleinek kopása jelentős. Újdonság a DALBO gyár CULTIMAX berendezése, amely a szántóföld minél tökéletesebb előkészítését biztosítja. Nincs forgó eleme, nem ragad be!

Továbbra is forgalmazzuk a finn gyártmányú SAMPO ROSENLEW kombájnokat, 8 féle méretben – 3,1–5,7 m vágóasztalszélesség, 83–250 LE beépített motorteljesítmény – készülnek. Újdonság a betakarító gépeknél a SR 3085 LTS típus megjelenése: új első híd, sebességváltó és tárcsafék, fülke alapfelszereltségben légkondicionálóval, DeLux ülés és új kormányszerkezet, valamint a szintén új VALMET 6 hengeres „zöld” elektronikus vezérlésû turbódízel 184 kW (250 LE) motor. A jól bevált SR 2065-ös kombájn teljesítménye illeszkedik a közepes méretû birtoknagysághoz. Napi 12–16 ha gabona könnyedén learatható ezzel a géppel, kiváló tisztaság mellett. Ehhez a kombájnhoz a 4 soros kukorica és a 6 soros napraforgó betakarító adaptert javasoljuk. Az idén került bemutatásra és hazánkban tesztelésre kukorica betakarításnál a SAMPO ROSENLEV 3085 LTS kombájn. Az eredmények alapján 18–20 kg/s betakarítási eredményt produkál 1% alatti rostaveszteség mellett. Érdekes megjegyezni a mért eredmények közül az üzemanyag-fogyasztás a kategóriájában kiváló, 0,9 kg gázolaj/1 tonna betakarított termény.

A spanyol JYMPA lazítók az elmúlt években bizonyítottak, és reméljük ez az idén is folytatódik. A konstrukciót tartósság, erős kialakítás, és megbízhatóság jellemzi. A lazítással egymenetben ajánljuk a hengerkapcsolatot, így a fellazult réteg visszazárásra kerül és a rögök aprítása is megoldódik. A berendezések 3–5–7 és 9 késes kivitelben, többféle késméretben kerülnek forgalmazásra.

A 2006 évben is kiváló munkateljesítményt nyújtó MASCAR szemenkénti kukorica-vetőgépek 4, 6, 8 soros kivitelben kerülnek gyártásra. A szállíthatóság érdekében teleszkópos kialakításúak is lehetnek a gerendelyek. A nyitó elem lehet tárcsás vagy csúszócsoroszlyás. A vetőgép felszerelhető mûtrágya adagoló és granulátum szóró berendezéssel. A vetés ellenőrzését DIGITROLL mûszer figyeli. A gazdák e gépekhez való jutásához, használt SPC berendezések beszámításával, nagyon kedvező, speciális lízingajánlattal állunk rendelkezésükre.

Mindezekből ízelítőt láthatnak azok, akik felkeresik a SZEGÁNA Kft. kiállítási standját a 2007. január 31–február 3-ig megrendezésre kerülő AGRO+MASHEXPO 2007 mezőgazdasági gépseregszemlén.



Telefon/fax: 62/554-640

www.szegana.hu
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?