A kukorica-, a napraforgó- és a szójatermesztés kockázatait elemezték a Debreceni Egyetemen
A Debreceni Egyetem agrárkara Növénytudományi Intézetének szeptember 4-i tanácskozásán a térség gazdálkodói az ökológiai tényezők hatásait nemcsak elm...
Elutasítjuk a műhúsokat, de a nem állati alternatívák már népszerűek idehaza is – derül ki a Magyar Nemzet csütörtöki cikkéből.
Szakértőink választ adnak a kérdésre:
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a szójatermesztők figyelmét a bogáncslepke egyedszámának ugrásszerű növekedésére, amely o...
Kína megemeli több ezer amerikai importcikk pótvámját június 1-jétől – közölte hétfőn a kínai államtanács vámügyi bizottsága.
Az utóbbi 5 évben a brazil szójatermő terület évente 5 százalékkal nőtt, és a 2019/20-as gazdasági évben várhatóan eléri a 36,5 millió hektárt. Ez azo...
Amikor szójafajtát választunk, néhány dolgot meg kell fontolni, amelyek közvetlenül befolyásolják az elérhető hozamot és nyereséget. Szakértőink arra...
Amerikai kutatók egy új módszert dolgoztak ki, amely napfény nélkül is lehetővé teszi a növények fejlődését.
Természetes környezetében karácsony táján virágzik, éghajlatunkon pedig hűvösebb helyen, 15-20 fok között érzi jól magát.
A jövő hét elején még többfelé várható hó, havas eső, eső, majd karácsony első napján már kiderül az ég, ezután vissztatr a borult, párás idő.
A vizsgálat szerint három török csoki szezámmagot tartalmazott, míg öt emírségi mintában pálmaolajjal helyettesítették a csokoládét.
A Veszprémi Érseki Pincészet főborásza arra számít, a felmelegedés miatt a Balatonnál is nagyobb teret nyer majd a kékszőlő.