IGAZI GÉPCSODA AZ AGRO+MASHEXPON

Agro Napló
A több évtizedes gyártói, fejlesztői tapasztalatokkal rendelkező Farmgép Kft. első alkalommal mutatta be a hazai felhasználók igényeinek megfelelően konstruált, a Farmgép Kft. javaslatai szerint épült, az angol Househam Sprayers Ltd. által gyártott önjáró permetezőgépet.

A kiállítás látogatói olyan hatalmas érdeklődéssel vették körül az újdonságot, hogy mindössze néhány percre tudtuk elragadni a méltán büszke kiállítókat, Robert Willey ügyvezető igazgatót és Iványi Imre külkereskedelmi szakembert abból a célból, hogy tájékoztassák olvasóinkat a nagy sikerû újdonságról.

Az angol Househam Sprayers több, mint húsz éve gyárt mezőgazdasági gépeket és vezető permetezőgép-gyártóként ismertek szerte a világon. Speciálisan önjáró gépeket alkotnak, amelyeket folyamatosan fejlesztenek a legmagasabb technológiai követelményeknek megfelelően. Termékeiket Ausztráliában, Új-Zélandon és Japánban is használják.

A HOUSEHAM 3000L AIR-RIDE önjáró permetezőgép már túljutott a hosszú kipróbálás időszakán, így teljesen biztonsággal tudják a gyártók ajánlani az igényes felhasználóknak. A munkagép megelőzte korát: vagyis olyan technikai, ergonómiai és környezetvédelmi szempontok figyelembevételével gyártják, amelyek négy éven belül egyébként kötelezőek lesznek. A folyamatos teszteléseknél nagy hangsúlyt fordítottak például az optimális tömlőhossz tervezésére, a szerveszteség minimalizálására és az aktív szénszûrős klíma kialakítására.

A felhasználók egyre gyorsabb gépet akarnak és a gyártók igyekeznek ezen igényeket is kielégíteni. A 170 Le-s, teljes légrugós felfüggesztésû permetezőgép maximális munkasebessége 25 km/h, a közúton pedig 40 km/h sebességgel képes haladni. Mechanikus nyomtávállítása lehetővé teszi, hogy a különböző sorkultúrákban is megfeleljen a gyakorlat igényeinek.

Ma már elengedhetetlen követelmény a gép vezetőjének tehermentesítése és a komfort maximális növelése. Mindennek kézközelben kell lennie az optimális munkavégzéshez, s az ergonómiai pult ezt lehetővé is teszi. Az összes funkció belülről, a fülkéből végezhető, még a tartály és rendszermosás is. A fûthető vezetőfülke, a légpárnás ülés, az állítható magasságú és dönthető kormányoszlop valamint a Joystick kezelőszerv mindazon ergonómiai szempontok, amelyek a vezető kényelmét szolgálják – ezáltal is növelve a minél hatékonyabb munkavégzést.

A szervizelés és a támogatási lehetőségek bevonása a forgalmazó részéről a komplex szolgáltatás része – így segítséget nyújtanak a lízingszerződések megfelelő kialakításához és a pályázatok előkészítéséhez. A Househam a Farmgépben olyan partnert talált, akinek ebben is nagy tapasztalata van. A vevőkkel folyamatosan tartják a kapcsolatot, és az igények figyelembevételével fejlesztenek. Professzionális módon biztosítják a szervizmérnököket, akik a betanításban és hasznos gyakorlati útmutatások tekintetében is rendelkezésre állnak.

A Househam és a Farmgép együttmûködése alapján garantált, hogy termékeik a környező országokban is piacvezető helyre kerüljenek. Ehhez elengedhetetlen a rugalmasság is, s ők ennek megfelelően már pár hónap alatt tudnak szállítani, alkalmazkodva az igényekhez a hazai sorkultúra figyelembevételével. A Farmgép a kizárólagos forgalmazó, s egybehangzó megfogalmazásuk szerint ha folyamatosan egyeztetnek, az csak sikeres termékhez vezethet.

Örömmel jelentjük, hogy ottlétünkkor a kiállításon addig öt potenciális vevővel tárgyaltak már, ebben pedig versenyképes áraiknak is szerepe van.

Termékeik elismerten a minőségi kategóriát képviselik, teljes választékot kínálva a növényvédelemben.

A cikk szerzője: Keresztes

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?