Támogatott gépek katalógusa

Agro Napló
Megjelent az a gépkatalógus, amely a jövõ évi agrártámogatások elnyeréséhez szükséges pályázatok készítõinek is támpontot nyújt a támogatással megvásárolható gépek, eszközök kiválasztásánál.
A katalógus könyv-, illetve CD-változata elkészítésére a gödöllői Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) kapott megbízást a nyáron az FVM Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív Programok (AVOP) Irányító Hatóságától. A katalógus kiadásával – hasonlóan a korábbi években elkészültekhez – az is cél, hogy elősegítsék a benyújtott pályázatok, illetve a jövőre várható uniós és nemzeti forrásokból támogatott projektek szakszerû elbírálását, és kellő támpontokat szolgáltassanak a 2006-os új pályázatok készítőinek. Az AVOP hatóság döntése alapján a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal által a jövőben nemzeti, illetve az EU-s forrásból meghirdetett pályázatainál elsősorban a katalógusban szereplő gépek részesíthetők támogatásban – mondták az MGI-ben. (A könyvben nem szereplő gépek vásárlói is kaphatnak támogatást, ilyen esetben azonban a pályázóknak szakvéleményt kell kérniük az intézettől.) A több ezer gép, géptípus és változatainak adatait tartalmazó kiadvány döntően a hazai mezőgazdasági gépgyártók és forgalmazók befutott ajánlásai alapján készült el.
A támogatható eszközök listájára csak olyan gépek kerülhettek fel, amelyek megfelelő hatósági engedélyekkel (típusbizonyítvánnyal, munkavédelmi bizonyítvánnyal és a CE-jelre vonatkozó Megfelelőségi Tanúsítvánnyal) rendelkeznek. 
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!