Szeretne 2000 literrel több hígtrágyát ugyanazzal a traktorral, ugyanazon üzemanyag-fogyasztással és azonos talajnyomással?

Agro Napló
A Zunhammer név jól csengõ név a hígtrágya-kijuttató gépforgalmazók között. A németországi Traunreut székhelyû cég már több mint 40 éves tapasztalattal segíti a gazdálkodókat.

Jelentősségét annak köszönheti, hogy mûanyagtartályos szállító- és kijuttató gépeket készít. Ezek a gépek az azonos ûrtartalmú acéltarályos kijuttatókkal összehasonlítva jóval könnyebbek, korróziómentesek, és nem kell nyomásállónak lenniük. A speciális tartály-kialakításuk révén kicsi a trágyakirakódás veszélye, alacsony a gép súlypontja, és kicsi a talajra gyakorolt nyomása, mert a formából adódóan normál (2,5 m) szélesség mellett, széles gumizást alkalmaznak. Szállítójármûre ráépíthető, egytengelyes, tandem (kéttengelyes) és triden (háromtengelyes) tartálykocsikat készítenek 27 m3-ig. A felszívás HiFlo-szivattyúval történik, ami egyenletesen szállítja a különböző sûrûségû anyagot.

A Zunhammer-tartálykocsik előnyei

  • kormánytengely
  • alacsony nyomású tartály
  • hullámtörő fal
  • létra
  • TÜV szerinti felszerelés

Kijuttatóegységekben is nagy a választék:

  • csúszócsöves kijuttató (9–24 m szélességig),
  • kultivátoros kijuttató,
  • tárcsás kijuttató,
  • ütközőlapos-szórófejes kijuttató
  • csúszótalpas kijuttató

Amit még a gép előnyei közül mindenképpen kiemelnénk, hogy a szélesebb kerekek révén a nagy térfogat ellenére elérhető az alacsonyabb súlypont és minimális szélesség a széles abroncsok ellenére. Könnyû vontathatóság jellemzi a nehéz és lejtős területeken. Az alacsony súlypont révén nem áll fenn borulásveszély a folyadék lengése ellenére sem!

A gumiabroncs-kopás kisebb és a kanyarokban nagyobb a biztonság a beépített kormánytengely révén (a jármû nem csúszik egyenes irányban). Nyugodt futás, nincs behintázás vagy ugrás 60 km/h sebességnél sem. A beépített háromutas szelep lehetővé teszi a „Saugen-Rühren-Ausbringen” (szívás-keverés-kijuttatás) állásba kapcsolást, amíg a szivattyú jár. Így a traktor haladhat tovább és a hibás kezelés kiszûrve.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a Zunhammer ezerszeresen értékesebb megoldásokat hoz a nagytérfogatú tartálykocsik területén! A kis súly ellenére nagy stabilitást biztosít a nagyüzemek és bérvállalkozók részére!

A Raiffeisen Agrárház Kft. azt vallja, hogy ma már nem elég az, hogy jó termékeket kínáljon. A gazdaságosság, a biztonságos mûködés és a szerviz az, ami döntően meghatározza a beruházásokat. Erre épít továbbiakban a vállalat azzal, hogy szakmai hátteret, az általa forgalmazott gépekre szervizszolgáltatást és eredeti gyári alkatrészellátást biztosít magas színvonalon. Egyedi igényeket és finanszírozási konstrukciókat nyújt valamennyi partnere számára.


Technika üzletág
8000 Székesfehérvár, Takarodó út 2.
Tel.: 22/534-446, 534-401 • Fax: 22/534-449
8800 Nagykanizsa/Sormás, Tel: 30/989-8161, 93/575-038
7100 Szekszárd, Páskum u. 2. Tel: 74/ 418-811 • Fax: 74/416-628
9141 Ikrény-Lesvár, Pf. 3. Tel: 96/457-854 • Fax: 96/542-011

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Megszülettek az első LEADER döntések

Megszülettek az első LEADER döntések

Több mint 350 kérelem támogatásáról született döntés első körben a LEADER Program helyi fejlesztéseket támogató pályázatai esetében – adta hírül a sza...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!