25 ÉVE PONTOSAN

Agro Napló

A mezőgazdaság nemcsak a termények és mezőgépek relációját, hanem más kisebb műszeripari, de nem kisebb jelentőségű területeit foglalja magába. Egy ilyen kiegészítő termék és szolgáltatás a mérleg és a mérlegelés is. Ebben megtalálható az egyszerű megoldásoktól kezdve (ládás áru mérése átvevőhelyeken) a legbonyolultabb műszaki megoldásokat kívánó, teljes technológiai rálátást igénylő feladatok elvégzése (átfolyásmérő mérleg beszerelése technológiai sorokba), melyről a Metripond Plus Kft. ügyvezetőjét kérdezzük, cégük megalapításának 25 éves évfordulója kapcsán.


Hogyan látja 25 év távlatából
a mérlegpiac fejlődését az agráriumban?

1989-90-ben még elsősorban mechanikus elven működő – tolósúlyos, körszámlapos – mérlegek működtek a mezőgazdasági telepeken. Ezek megbízható, strapabíró berendezések voltak, de az adatrögzítés, adatgyűjtés, mérlegjegynyomtatás feltételeit nem teljesítették. A szigorúbb elszámolási igények, valamint az elektronika gyors terjedése és árcsökkentése lehetővé tette, hogy ma már szinte kizárólag csak elektronikus mérlegek legyenek értékesíthetők. Kevesebb élőmunka igényű és nagyobb pontosságú berendezések, mint az előzőek.

Mit jelent ez az évforduló a vásárlóknak, Önöknek, partnereiknek?

Vásárlóink bizalmát jelentősen növeli az a tény, hogy egy mérleges cég stabilan és megbízhatóan jelen van a piacon és az eladott termékeinek utógondozásában – szerviz, hitelesítés, alkatrész – számítani lehet rá.
A cég dolgozói is nyugodt légkörben végezhetik munkájukat abban az értelemben, hogy attól nem kell rettegniük, hogy a cég fizetésképtelen, bizonytalan pénzügyi alapokon áll és ezáltal veszélyeztetve van a munkahelyük.

Hogyan lehet követni a dinamikusan fejlődő (gépesített) piacot?

Folyamatosan jelen vagyunk azokon a fórumokon, ahol a legújabb mérési feladatokkal kapcsolatos igények felmerülnek és igyekszünk a fejlesztésünket, gyártásunkat abba az irányba változtatni, ahol piaci rést, esélyt látunk a jelenlétre.

Milyen terveik vannak a jövőre nézve? Milyen területen lát potenciált?

Az ún. második vonalas fejlesztési szintet és mérlegtechnikai igényt szándékozunk a közeljövőben is kielégíteni (első vonalat a multinacionális cégek képviselik). Vásárlóink elsősorban a középméretű és fejlettségű cégek, akik a kevésbé automatizált és a foglalkoztatást is szem előtt tartó vállalatok közé tartoznak.

Mi tesz egy vállalatot képessé arra, hogy 25 éve sikeresen működjön?

A tartós és folyamatosan jól működő cég titka valószínű nagyon összetett. Nehéz lenne receptet mondani. A mi cégünknél mindig szem előtt tartottuk, hogy a menedzsment azonos elképzeléssel tervezzen hosszú távon.

A cégen belül az egyes vezetők között meglegyen a bizalom és a hosszú távú gondolkodás, megújulási képesség. Pénzügyi értelemben pedig a mindenkori likviditás, a hitelmentes gazdálkodás, ami a biztonságot adja hosszú távon. Az előzőek alapján ez azt jelenti, hogy a növekedés ugyan szerény, de mindig nyereséges, stabil pénzügyi alapokon nyugszik a cég és kiszámítható jövő elé néz. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Íme a 2021-es év traktorai!

Íme a 2021-es év traktorai!

Idén először teljesen az online térbe költözött az Év Traktora díjak átadása. A december 18-i eseményen a Massey Ferguson, a Valtra, a Fendt, és a CLA...

Trelleborg at Agritechnica 2019

Trelleborg at Agritechnica 2019

Trelleborg Joins Massey Ferguson in the Extraordinary “MF NEXT Concept Tractor” / Trelleborg proudly Announces a Long-term Partnership with Agricolus...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!