ADVANTA a fejlõdés útja…

Agro Napló
Az elmúlt év szeptemberétõl az Advanta új tulajdonosa a FOX PAIN nemzetközi pénzügyi befektetõ társaság A FOX PAIN fõbb érdekeltségi területei a telekommunikáció, az energiaipar és az agrobiznisz.

Ezek a száraz tények, de hogyan tovább? Azon vagyunk, hogy Önök ne vegyenek észre semmi komolyabb változást, legfeljebb csak annyit, hogy még több új és újabb, mind jobb és még jobb fajtákat kínáljunk, és folyamatosan bővítsük vetőmagválasztékunkat.

Az Advanta egyedülálló napraforgó-nemesítési programja továbbra is a legsikeresebbek közé tartozik a világon. A rendelkezésre álló genetikai anyagok sokfélesége biztosítja a hibridek kiváló alkalmazkodó képességét, és a legkülönbözőbb termelői igények kielégítését. Valamennyi honosított Advanta napraforgóhibridre jellemző a korai érés, a magas olajtartalom, a leggyakoribb betegségekkel szembeni ellenálló képesség, a kedvező növénymagasság, kedvező tányérállás, szárszilárdság. Az Advanta napraforgó-kínálatának igen korai éréscsoportba tartozó tagja, a LOUIDOR 2002-ben éréscsoportjának legmagasabb kaszattermésével és olajtermésével került állami elismerésre. A félintenzív és extenzív termesztési körülmények közé javasoljuk, a legmostohább laza, sülevényes, homokos talajokon is eredményesen termeszthető. Az egyik legkorábban érő napraforgó, a vegyszeres állományszárítás szinte minden évjáratban elhagyható. A HYSUN 321 PR a korai éréscsoport tagja, és az egyik legismertebb, és a mai napig is az egyik legkeresettebb Advanta napraforgóhibrid. Kiváló alkalmazkodóképessége révén az ország teljes területén, a legkülönbözőbb termesztési körülmények között is sikeresen termeszthető. Magas kaszattermése mellett jelentős olajprémiumra is számíthat termelője. A méhészek kedvence!  A CORISTE korai hibriddel egy teljesen új genetikai hátterû Advanta napraforgó került a hazai köztermesztésbe. Aszályveszélyes termőhelyeken is kiemelkedő termésre képes, a szélsőségesen száraz 2003-as év nagy meglepetése volt. Növénymagassága optimális, a levélfelület erősen hólyagos, tányérállása alig bókoló. A CLEDOR  korai napraforgó a félintenzív és az intenzív termesztési körülmények növénye. A jobb körülményeket magasabb olajtartalommal hálálja meg. A növény megjelenése középmagas, alig bókoló tányérállású, szárszilárdsága kiváló. A HYSUN 321 genetikáját továbbfejlesztve hoztuk forgalomba a nemesi ASTOR nevet viselő korai, nagy olajtartalmú napraforgóhibridet. Az átlagnál magasabb növésû, robosztus megjelenésével egy „igazi” napraforgó képét, és a nagy termés biztonságát mutatja. Zöld száron érő típus, de kaszatjának nedvessége minden esetben meglepően alacsony. Az intenzív és félintenzív termesztési körülmények közé javasoljuk, tőszámoptimuma 45–50 ezer termő tő hektáronként (a magasabb tőszám esetenként terméscsökkenést okozhat). És hamarosan bemutatjuk a legújabbakat, melyek állami elismerése a 2005. év elején várható. A korai éréscsoportba tartozó FLAVOR-t, és a középérésû CHADOR-t, és ARDOR-t. Keressenek bennünket, segítünk választani!



ADVANTA, az értékteremtés hagyománya!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Pistázd meg!

Pistázd meg!

Magyarország egyik lenépszerűbb élelmiszere, az Erős Pista új „megPistázott” filmje annak az előzménye, hogy az Univer Product Zrt. 75 éves történetén...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!