Syngenta „Szer Show”

Agro Napló
A Syngenta elõdjeihez hasonlóan nagy hangsúlyt fektet a partnereivel való apcsolattartásra. Több éves hagyományt folytatva idén is megrendezésre került két helyszínen az országban; Enyingen és Hajdúböszörményben a Syngenta Szer „Show”. Enyingen 600, Hajdúböszörményben 550 termelõt látott vendégül a cég.

A rendezvény célja kettős volt:

•           A szántóföldi bemutatókon prezentálták a Syngenta növényvédelmi technológiai ajánlatainak egy részét, ahol a szakmai ismeretek, fejlesztési eredmények átadása mellett, az idei tapasztalatok megvitatása dominált.

• A „mini” kiállítással fûszerezett találkozón az érdeklődők még szélesebb körben kaphattak tájékoztatást a mezőgazdaság más területein dolgozó cégek kínálataiból is.

Jelen voltak permetezőgép-, alkatrész-, védőfelszerelés-, vetőmag- forgalmazó cégek mellett, mezőgazdasági újságok reprezentásai, köztük az Agro Napló. Példaértékû ez a kezdeményezés, hiszen a teljeskörû tájékoztatás lehetőségének biztosítása segíthei a termelőt abban, hogy megőrizhesse versenyképességét az Európai Unióban.

A képen balról Pierre Cohadan, a Syngenta Kft. ügyvezetője, Sziládi József, az Enyingi Agrár Rt. növénytermesztési főágazatvezetője, és Czigány Tibor a Syngenta Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója látható.

Növényvédelmi tapasztalatok:

Az idei tavasz csapadékban gazdagabb volt, így szántóföldi kultúráink biztatóbb képet mutattak, mint az elmúlt években. A kalászosokban benne rejlik a nagy termés lehetősége, ha meg tudjuk védeni az állományokat a gomba és rovar kártevőktől. Az idei évben is voltak természetesen gondok, problémák néhol a sok csapadék miatt megkésett vetés, növényvédőszer ellátási problémák, pénzügyi, gépkapacitásbeli gondok stb, de ezek ellenére a szakembergárda véleménye az, hogy a mezőgazdaságból élőknek az Európai Unióhoz való csatlakozás után jövedelmező lehetőségek nyíltak meg. A gazdagnak ígérkező termést egy biztos védővámokkal körülhatárolt, garantált minimum felvásárlási árakkal dolgozó piacon lehet értékesíteni. A jövőben a szántóföldi növénytermesztésből élők jövedelme nagyobb, biztosabb és kiszámíthatóbb lesz.

A Syngenta hazai csapata arra törekszik, hogy a legújabb ismeretek átadásával, technológiai fejlesztésekkel, emberi, partneri kapcsolatokkal ezt a jövőt elősegítse.

A cikk szerzője: G.A.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Új szereplők a Syngenta palettáján

Új szereplők a Syngenta palettáján

Ismét megrendezte hagyományos szántóföldi Szer-Show-ját a Syngenta. A gazdálkodók Hajdúböszörményben megszemlélhették az agrárvállalat szántóföldi faj...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!