Már elmúltunk tíz évesek- Advanta Hungary

Agro Napló
Az idei 2004. évben, EU tagságunk elsõ évében, mi olyan fajtákat és azok vetõmagjait kínáljuk Önöknek, mint eddig. Ahogyan azt az elmúlt tíz évben tettük, évente újabbakat, és újabbakat, évente jobbakat és még jobbakat, folyamatosan bõvítve vetõmag választékunkat.

Az Advanta napraforgó nemesítési programja a világon az egyik legsikeresebb, a rendelkezésre álló genetikai anyagok sokfélesége biztosítja a hibridek kiváló alkalmazkodó képességét, és a legkülönbözőbb Termelői igények kielégítését. Valamennyi honosított Advanta napraforgó hibridre jellemző a korai érés (amely csökkenti a betakarítás kockázatát),a magas olajtartalom (akár 50-55% a LOUIDOR, CLEDOR, ASTOR hibrideknél), jó összkórtani tulajdonságok (Diaporthe, Sclerotinia ellenálló képesség), kedvező növénymagasság és tányérállás, szárszilárdság.



Az „aranyat érő” LOUIDOR az igen korai éréscsoport szûk táborának egyik kiemelkedő képviselője, amely jó eséllyel veszi fel a versenyt a későbbi hibridekkel is. A félintenzív és extenzív termesztési körülmények közé javasoljuk, a legmostohább laza, sülevényes, homokos talajokon is eredményesen termeszthető. Az egyik legkorábban érő napraforgó, a vegyszeres állományszárítás szinte minden évjáratban elhagyható (ez előny lehet ott, ahol nem végezhető el valamilyen okból a vegyszeres állományszárítás). A HYSUN 321 PR a korai éréscsoport tagja, és az egyik legismertebb, és a mai napig is az egyik legkeresettebb Advanta napraforgó hibrid. Kiváló alkalmazkodóképessége révén az ország teljes területén, a legkülönbözőbb termesztési körülmények között is sikeresen termeszthető. Magas kaszattermése mellett jelentős olajprémiumra is számíthat termelője. A méhészek kedvence. A CORISTE korai hibriddel egy teljesen új genetikai hátterû napraforgó került a hazai köztermesztésbe. Szélsőségesen száraz körülmények között is kiemelkedő termésre képes. A 2003-as év nagy meglepetése volt, ezzel is bizonyította megbízhatóságát és kiváló alkalmazkodóképességét. Növénymagassága optimális, levél és tányérállása, egész megjelenése bizonyítja hogy ez „egy (meg)nyerő hibrid”. A CLEDOR korai napraforgó hibrid a félintenzív és az intenzív termesztési körülmények növénye. A jobb körülményeket magasabb olajtartalommal hálálja meg. A növény megjelenése középmagas, alig bókoló tányérállású, szárszilárdsága kiváló. A HYSUN 321 genetikáját továbbfejlesztve hoztuk forgalomba a nemesi ASTOR nevet viselő korai, nagy olajtartalmú napraforgó hibridet. Az átlagnál magasabb növésû, robosztus megjelenésével egy „igazi” napraforgó képét, és a nagy termés lehetőségét kínálja. Az intenzív és félintenzív termesztési körülmények közé javasoljuk, tőszám optimuma 45-50 ezer termő tő hektáronként (a magasabb tőszám esetenként terméscsökkenést okozhat).



A növénytermesztőknek a megbízható fajta (hibrid), és a fajtát megtestesítő jő minőségû vetőmag, alapozza meg azt a jövedelmet, amelyet befektetéseik és kockázatvállalásaik mellett elvárhatnak. Az Önök eredményes gazdálkodásához, mi, az Advanta munkatársai a legkorszerûbb fajtáinkat (hibridjeinket) és azok vetőmagjait ajánljuk.



ADVANTA az értékteremtés hagyománya!



Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Rizsnap a MATE szarvasi rizstelepén

Rizsnap a MATE szarvasi rizstelepén

A magyarországi rizstermesztés egyik kiindulópontja a MATE Galambosi Rizskísérleti Telepe, ahol hosszú ideje folyik a magyar rizsfajták nemesítése. A...

Már a rizstermesztéssel is baj van

Már a rizstermesztéssel is baj van

A kedvezőtlen időjárás Ázsia rizstermesztő országaiban azzal fenyeget, hogy csökken a világ legfontosabb élelmiszer-alapanyagának termelése, ami még j...

Az egész világ élelmiszerválságban

Az egész világ élelmiszerválságban

Világszerte emberek millióinak keserítik meg az életét az emelkedő energia- és élelmiszerárak. Sokan most kerültek először igazán nehéz helyzetbe.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!